Kotorski SDP traži odlaganje Skupštine i nudi sporazum o uslovima za fer...

Kotorski SDP traži odlaganje Skupštine i nudi sporazum o uslovima za fer izbore

692
0
Podijeli

images_slike_gradovi_ko_kotor_zalivZa ujutru je zakazana sjednica lokalnog parlamenta u Kotoru sa jedinom tačkom dnevnog reda, inicijativom 14 odbornika opozicije za smjenu predsjednika opštine dr Aleksandra Stjepčevića. Međutim, nije izvjesno da će sjednica biti održana, s obzirom da su iz OO SDP-a zatražili njeno, kao i odlaganje sjednice Skupštine najavljene za 14. april.

Opštinski odbor Socijaldemokratske partije SDP Kotor utvrdio je nacrt Sporazuma o stvaranju uslova za fer i slobodne izbore u Kotoru, kojeg upućuje svim parlamentarnim strankama.

Picerija i restoran

“Imajući u vidu da je u susret izborima u našoj opštini veoma izražena kriza političkog povjerenja i sumnja u rezultate izbora, Opštinski odbor SDP CG  Kotor konstatuje da je dijalog o stvaranju uslova za fer i slobodne izbore jedino pravo demokratsko rješenje za prevazilaženje nastale krize”, jedan je od zaključaka kotorskog SDP-a.

Kako su saopštili, OO SDP  je 13. marta, uputio svim parlamentarnim subjektima inicijativu za otpočinjanje dijaloga, ali nije dobio odgovore. Zato je OO SDP Kotor utvrdio nacrt Sporazuma o stvaranju uslova za fer i slobodne izbore u Kotoru.

Opštinski odbor SDP-a očekuje primjedbe i sugestije na Nacrt  sporazuma do 18. aprila, a sastanak sa zainteresovanim partijama zakazao je za 21. april, u 18 sati, u sali Skupštine opštine Kotor.

Ovim činom, jasno je da u SDP-u više ne komuniciraju kao što su to u protekle skoro 4 godine sa svojim koalicionim partnerima iz DPS-a, Liberalne partije i HGI-ja. Jer, kako saznajemo, predsjednik OO DPS-a, Željko Aprcović odgovorio je ranije predsjedniku OO SDP-a, Branku Nedoviću, na njihovu inicijativu za osnivanjem vlasti izbornog povjerenja da je spreman u svako doba da sa njim o tome razgovara.

Umjesto dogovora, iz SDP-a šalju Nacrt sporazuma, čime istovremeno, za sada anuliraju i inicijativu opozicije za smjenom predsjednika opštine, odnosno vlasti u Kotoru, pet mjeseci pred lokalne izbore.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code