KOTORSKI SDP TRAŽI PRIORITETNU KONCESIJU ZA LUKU KOTOR ILI REFERENDUM

KOTORSKI SDP TRAŽI PRIORITETNU KONCESIJU ZA LUKU KOTOR ILI REFERENDUM

160
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Odbornički klub SDP u SO Kotor podnijeće prijedlog zaključaka oko AD “Luke Kotor” lokalnoj Skupštini na sljedećem zasjedanju kojim traži koncesiju za Luku Kotor, ili u suprotnom izjašnjavanje građana na referendumu.

Ukazuju na istorijski i ekonomski značaj Luke Kotor za grad Kotor, kao i činjenicu da operativna obala i njen akvatorijum čine fizičku, funkcionalnu i ambijentalnu cjelinu sa Gradom, kao prirodnim i kultutnim dobrom zaštićenim upisom na Listu svjetske baštine UNESCO-a.
“Skupština Opštine Kotor smatra da AD „Luka Kotor”, pri postojećoj vlasničkoj strukturi, može dugoročno uspješno obavljati djelatnosti za čije je vršenje osnovana, te da može, takođe uspješno, biti nosilac planirane dogradnje lučke infrastrukture za prihvat i najsavremenijih kruzera, kao i biti pokretač privrednog i ukupnog razvoja Opštine Kotor sufinansiranjem izgradnje najznačajnijih infrastrukturnih objekata u Gradu” – navode iz kotorskog SDP-a u zaključcima.
Traže da SO Kotor insistira na održavanju većinskog vlasništva Opštine Kotor u AD „Luci Kotor”.
S obzirom da je Luci Kotor, kao akcionraskom društvu 15. maja 2015. godine isteklo važenje Ugovora o korišćenju morskog dobra sa JP Morsko dobro, kao i da u Zakonu o lukama postoje nejasnoće u dijelu koji se odnosi na dodjelu koncesija za korišćenje luka, koje, iz navedenih razloga, u ovom slučaju ugrožavaju državni interes, Skupština Opštine Kotor treba da podrži Prijedlog zakona o dopunama Zakona o lukama. Njega su Skupštini Crne Gore predložili poslanici SDP CG i LP CG i navode iz SDP-a i dodaju u predlogu zaključaka za Skupštinu Kotora i poziv svim poslanicima da podrže predložene dopune Zakona.
“Skupština Opštine Kotor će, ukoliko Skupština Crne Gore ne usvoji predloženi Zakon o dopunama Zakona o lukama i ukoliko se AD „Luci Kotor” ne dodijeli prioritetna koncesija, donijeti odluku o raspisivanju referenduma, kako bi se građanima Kotora dala prilika da se izjasne o ovom, za njih i njihov grad, pitanju od vitalnog značaja” -navedeno je na kraju zaključaka kotorskog SDP-a.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code