Kotorski SNP predložio opoziciji manjinsku vladu

Kotorski SNP predložio opoziciji manjinsku vladu

1254
5
Podijeli

Opozicione partije u Kotoru, koje sa SDP-om imaju 17 odbornika, sastale su se večeras na poziv SNP-a  u njihovim prostorijama. Dobili su ponudu te partije da je podrže u formiranju manjinske vlasti.

milorad-vuksicČlan GO i OO, kao i odbornik SNP-a, Milorad Vukšić kazao je TVCG da odluka OO SNP-a korespondira sa vrhom parije:

Picerija i restoran

– Nova vlast u Kotoru treba da bude  vlast diskontinuiteta. Činjenica je da OO SDP-a nije ispoštovao zahtjev SNP-a o napuštanju njihovih funkcionera iz izvršne vlasti. Zato smo večeras predložili ostatku opozicije da da podršku manjinskoj vlasti SNP-a u Kotoru. O svim modalitetima i pojedinostima ćemo se dogovarati. Smatramo da ovim predlogom možemo u potpunosti ostvariti naše principe o depolitizaciji vlasti i da odgovorne funkcije preuzmu stručni, a ne samo politički podobni -kazao je Vukšić.

On je dodao da su ih na ovaj predlog motivisale i sve češće izjave pojedinih subjekata opozicije da bi dali ovakvu podršku SNP-u, kao i posljednja izjava SDP-a Kotor da će sve svoje funkcije u budućoj vlasti ponuditi ostatku opozicije, pa i SNP-u.

Vukšić je potvrdio da to znači da bi buduću vlast u Kotoru činio SNP uz podršku opozicije, ali da to ne znači i smjenu svih stručnih kadrova.

– Naša želja je da se formira ozbiljna vlast, jer dosadašnja nije ispunila ni sopstvena očekivanja – poručio je funkcioner SNP-a.

Predlog te partije naći će se i u pismenoj formi pred svim opozcionarima, DF-om, Demokratama, SDP-om i Ura-om.

5 Komentari

  1. Identicna situacija ponovice se u svakom gradu na primorju pa i u Herceg novom na buducim izborima.Paradoks nazalost,ali je nasa realnost , DPS je definitivno partija koja ce na primorju postati marginalna ali sada ostale partije koje egzistiraju postaju neresiv problem , jer sluze iskljucivo interesu funkcionera sa lokala i centrale a ne opstem interesu. Kako dalje…..
    0    0
  2. Nema sanse da se opozicija dogovori.Eto tako bi bilo i na drzavnom nivou,grabez oko fotelja iako samo toboze misle na dobro naroda.Rogovi u vreci.
    0    0

Ostavite komentar

*

code