Krađa zelenila na ulazu u tek obnovljeni tunel Zelenika-Meljine

Krađa zelenila na ulazu u tek obnovljeni tunel Zelenika-Meljine

12
Podijeli

Iako je stari-novi željeznički tunel koji povezuje Zeleniku i Meljine uređen i otvoren prije mjesec, tačno toliko je trebalo nesavjesnim pojedincima da naprave prvu štetu.

Za sada, mobilijar nije polomljen, međutim, uništena je zelena dekoracija sa ulaza u tunel u Zelenici. Iščupane su i ukradene dvije agave, koje su u Sektoru zelenila Komunalno stambenog zasadili sa još 3 i jednim šamaropsom.

Picerija i restoran

Na to ukazuju u Komunalno stambenom, kada su jutros, obilaskom terena, ustanovili da sadnica nema.

Nekome je čupanje i devastacija tog malog zelenog fonda bila usputna rabota, ali u ovom preduzeću ističu da su u ozelenjavanje skvera uložena značajna budžetska sredstva, ali i trud zaposlenih, kako bi čitava lokacija izgledala svježije i ljepše:

„Te sadnice agave nijesu mnogo ni skupe, tako da ne vjerujemo da je riječ o čupanju radi preprodaje. Na sav uložen trud zaposlenih u Sektoru zelenila, odgovoreno je vandalizmom. Kada će devastacija zelenih površina konačno prestati ? Uređenje javnih površina je opšte dobro svih građana. Što je svačije, ne može biti ničije. Valjda smo to naučili“, kažu u ovom preduzeću.

Stoga apeluju na pojedince koji devalviraju tuđi rad i trud, da se uzdrže od sakaćenja zelenog fonda i krađe sadnica.

„Da li će nesavjesne počinioce gristi savjest, pa da vrate ono što su odnijeli?“, pitaju se u Komunalno stambenom.

12 Komentari

 1. Ovo je samo namjestanje posla sa kamerama po gradu izvjesnoj firmi, a o tome ste prije tacno 9 dana pricali iza “zatvorenih” vrata.

  4
  1
 2. Vaspitanje se nosi iz doma,a nama je to daleko,jer svi koji treba da vode racuna o mladima to ne cine.Pocevsi od skole,zakona,kulture,jednostavno toga nema.
  Nikakova Komunalna policija tu ne pomaze,samo prava Policija,i kada te rebnu po spagu!
  Ali kada ste zadnji put vidjeli policajca da seta gradom,ili obalom,imali bi sta da vide i koga da privedu,ali……
  Ali ako parkirate auto malo duze od vremena na kartici,provescete se kao bos po trnju.Izgubljene generacije i totalna nekultura,to se danasnjica u Crnoj Gori,nazalost.

  24
  1
 3. Osuda za svaki oblik devastacije prostora i nesavjersnog ponašanja. Ali, svemu ovome čovjek se ne može oteti dojmu da su u ‘ovo’ što vidimo na fotki uložena, kako kažu gore, značajna sredstva.. u suženi asfalt umjesto behaton ploča, parcijano obnovljene ivičnjake i nekoliko mladih biljčica, umjesto već formiranih i reprezentativnih primjeraka. Molim vas nemojte više ništa obnavljati, neka ostane sve iz Juge, pa dok traje..traje, bar je bilo nekog plana i smisla

  21
  4
 4. Nekada su duž magistrale sa obje strane od Debelog Bijega do Kamenara bile zasađene sadnice oliandera. Devedest posto su pokradene. One koje ostale danas izgledaju predivno.

  26

Ostavite komentar

*

code