Kraj septembra u Tivtu u znaku Svjetskog prvenstva u ribolovu

Kraj septembra u Tivtu u znaku Svjetskog prvenstva u ribolovu

751
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

images_slike_dogadjaji_2015_sport_maj_sportski_ribolov_igalo1
Ilustracija

U Tivtu će se od 24. septembra do 1. oktobra u organizaciji Saveza za sportski ribolov na moru Crne Gore održati 52. Svjetsko prvenstvo u ribolovu iz broda za seniore i 16. Svjetsko prvenstvo u ribolovu iz broda za juniore U21, na kojem će učestvovati 16 reprezentacija sa 96. takmičara.

Svečano otvaranje planirano je za 25. septembar u 17,  časova u Atrijumu Buća, dok su takmičarski dani  26. (zvanični trening), 27. 28. i 29. septembar od 8  do 14.30  u akvatorijumu tivatskog i risanskog zaliva.

Picerija i restoran

Konkurencija je izuzetno jaka, jer učestvuju sve reprezentacije koje su na posljednijh deset svjetskih šampionata osvajale medalje izuzev juniora Slovenije. Prema sastavu ekipa i dosadašnjim rezultatima očekuje se da se kod seniora za šampionsku titulu bore višestruki svjetski prvaci Italija i Hrvatska, a za bronzanu medalju  Francuska, Slovenija i Crna Gora, mada je moguće i neko iznenađenje, jer ovog puta pravih autsajdera i nema.

Kod juniora izraziti favorit je reprezentacija Hrvatske, dok Crne Gora, poslije tri četvrta mjesta na svjetskim prvenstvima, ovog puta ima velike šanse da osvoji medalju.

Da svi žele dobar plasman najbolje se vidi po tome što pored velikih troškova, sve reprezentacije dolaze četiri do pet dana ranije da bi trenirale na terenima predviđenim za zvanično takmičenje.

Prema riječima predsjednika Saveza, Mladena Rostovića, pripreme teku po planu. Angažovani su kvalitetni brodovi, određeni renomirani glavni suci i iz SRK “Pagar” trinaest pomoćnih sudija (za svaki brod po jedan). Obezbijeđena su sva neophodna  tehnička sredstva   kako bi šampionati mogli da se održe po strogim pravilima Međunarodne federacije za sportski ribolov na moru, a  od  firme “Montefish” iz Tivat kvalitetni mamci.                 Organizaciju  ove sportske manifestacije finansijski su značajno pomogli glavni pokrovitelj Opština Tivat, kao i Uprava za mlade i sport, Ministrstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, Brend new Tivat i Turistička organizacija Tivat, a logistički Porto Montenegro, “Una” Tivat, te posebno Sportsko ribarski klub “Pagar”.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code