KRAJ ŠKOLSKE GODINE BLIZU: NOVSKI SREDNJOŠKOLCI, UZ KNJIGU, AKTIVNI U MNOGIM PROJEKTIMA

KRAJ ŠKOLSKE GODINE BLIZU: NOVSKI SREDNJOŠKOLCI, UZ KNJIGU, AKTIVNI U MNOGIM PROJEKTIMA

85
0
Podijeli

Iako se školska 2014/2015. bliži kraju, naročito za učenike završnih razreda, u JU SMŠ Ivan Goran Kovačić ne jenjavaju brojne vannastavne aktivnosti, koje zavrjeđuju pažnju.

Prema riječima direktora u toku je posjeta delegacije hercegnovske gimnazije od 10 učenika i 2 profesora, norveškom gradu – pobratimu Herceg Novog, Levangeru.
“To je saradnja koja traje kontinuirano 12 godina, a uzvratnu posjetu njihovih učenika i profesora očekujemo krajem maja i početkom juna”, kazao je Dragićević za Radio Jadran.
U okviru projekta “Regionalna podrška inkluzivnom obrazovanju”, već od sjutra U Srednjoj školi očekuju uzvratnu posjetu delegacije kolega iz škole “Taki Daskalo” iz Bitola, takođe grada pobratima Herceg Novog.
Za 7. I 8.maj u okviru ovog projekta najavljena je likovno-istraživačka kolonija, u kojoj će učestvovati učenici JU SMŠ “Ivan Goran Kovačić”, kao i Srednje likovne škole “Petar Lubarda” sa Cetinja, učenici osnovnih škola kao i štićenici Dječijeg doma “Mladost” iz Bijele.
“Djeca će na prostorima grada stvarati radove, dok će drugi raditi istraživanja po određenom zadatku. U nastavku projekta, 16. maja u prostorijama škole biće upriličeno donatorsko veče” – ističe Dragićević.
Narednih dana, u Osnovnim školama u Novom biće upriličena prezentacija upisa đaka u I razred Srednje škole, dok će 16. maja biti Dan otovrenih vrata za učenike – maturante i nihove roditelje, kako bi se budući učenici upoznali sa planom i programom rada škole, radi lakšeg odabira budućeg zanimanja.
Takođe 9. maja u Podgorici biće održano državno takmičenje u oblasti građevinarstva, trgovine, turizma i ugostiteljstva, na kojem će učestvovati 6 ekipa iz JU SMŠ IGK, koje će pratiti 4 mentora.
Učenici škole i ove godine učestvuju na konkursu Matice crnogorske – ogranak Herceg Novi, na konkursu povodom Dana nezavisnosti, koje je ove godine naslovljen “Tvrđavi Herceg Novog”.
Dragićević je najavio i da će maturski ples quadrill na glavnom gradskom trgu biti upriličen 22. maja, dok će defile maturanata biti 29. maja.
Prethodno je 22. aprila, organizovana akcija čišćenja posvećena Danu planete Zemlje, u kojoj su podršku dali roditelji, prijatelji škole, građani koji su donirali sadnice posađene u dvorištu škole. Dan kasnije održano je književno veče povodom Svjetskog dana knjige, gdje su učenici govorili svoje ali i stihove istaknutih pjesnika, dok je prof Višnja Kosović, predstavila sinopsis o stvaralaštvu.
“Ulaznica za to veče bila je knjiga i moram istaći da su dva prijatelja škole, Vanja Božović i predsjednik Matice crnogorske ogranak Herceg Novi, Petar Marković, dodijelili školi 480 knjiga. Profesori i učenici su takođe donirali jedan broj knjiga, pa je škola od toga dana bogatija za 600 novih naslova”, istakao je Dragićević.
Takođe, na Svjetski dan knjige, u Gradskoj biblioteci i čitaonici na konkursu “Otvori knjigu, otvori svijet” učestvovalo je 16 učenika ove škole.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code