Kreativna radionica “Piccolino”: Za korisno vrijeme i pomoć djeci i roditeljima

Kreativna radionica “Piccolino”: Za korisno vrijeme i pomoć djeci i roditeljima

2245
5
Podijeli

U  brzom tempu života, svakodnevnom jurenju za materijalnim dobrom kako bismo porodici pružili što bolju egzistenciju, jedva da i opažamo da nam djeca “preko noći“ odrastu.
piccolino igalo 1Često u tome preskočimo dosta toga što bi u razvoju našeg djeteta bilo potrebno. Pravu pomoć u odrastanju naših najmlađih, ali i roditelja pruža kreativna radionica „Piccolino“ u Igalu.

Cjelokupan enterijer prilagođen je u potpunosti mališanima. Zašto se zovu kreativna radionica, a ne igraonica? Odgovor je vrlo jednostavan. U klasičnoj igraonici djeca skaču po gumenim dvorcima, penju se i provlače kroz tunelčiće itd. Na taj način izbacuju višak energije, umaraju se na zdrav način, kroz igru i zabavu.

Picerija i restoran

piccolino igalo 2U kreativnoj radionici “Piccolino” djeca uče da prave domaći plastelin, didaktički pijesak, tijesto za igru, prirodan lijepak, ukrašavaju reciklažni materijal, prave činije od papira… Koriste tjesteninu, kukuruzno brašno, kafu, žitarice, kamenčiće, lišće i prave svoje male izume. Zbog toga su radionica, a ne igraonica. Razvijaju koncentraciju, spretnost, treniraju motoriku šake, eksperimentišu sa predmetima, bojama, itd.  Djeci su na raspolaganju drvene edukativne igračke, kao i montessori materijali i igračke. Svako malo umjetničko djelo koje napravi, dijete nosi kući. Sa njima radi diplomirani pedagog, koji ih u svakom momentu prati i usmjerava.

piccolino igalo 3Montessori metod znači pomaganje djeci da konkretnu stvar urade sami, odnosno pomaže osamostaljivanje djeteta, što je i glavni moto radionice. Sve što urade, nacrtaju, smisle je 95% rad djece, ostalih 5% je pomoć pedagoga, koji daje usmjerenja kako da se to uradi.

Novina je što će u radionici “Piccolino” od septembra uvesti termine za djecu od I do V razreda na sedmičnom nivou i zakazivaće se unaprijed. Djeci će pomagati u izradi domaćih zadataka i biće im pružena pomoć pri učenju.

piccolino igalo 4Za detaljnije informacije možete se raspitati u radionici ili na kontakt telefon. Kreativna radionica radi svakim danom, osim nedjelje, u periodu od 11 h do 20 h, a od 1.jula od 12 h do 22 h. Nalazi se preko puta stare faze Instituta Dr Simo Milošević. Prvi sat  boravka košta 3 eura, a svaki sljedeći započeti sat 2 eura. Treće dijete ima gratis boravak u radionici. Takođe peti dolazak djeteta je gratis.

Iz “Piccolina” podsjećaju na Heraklitovu misao: ”Čovjek postaje najbliži sebi kada postigne onakvu ozbiljnost koju ima dijete dok se igra”.piccolino igalo 5

5 Komentari

  1. Dosta puta sam pogledala rad sa decom u ovoj igronici i veoma mi se sviđa.Pohvala za dobar materijal.Ostavite svoje dete ni neslutići šta će raditi a ono vas vredno dočeka radom koje je samo napravilo.Ono od čega mislimo da nemožemo ništa oni od tog nešto stvore.Ovdje vaše dete razvija motoriku.SAMO TAKO NASTAVITE!

  2. Sve pohvale za kreativnu radionicu. Često dovodim svoje dijete i prezadovoljna sam. Hvala Bogu da tako nesto postoji u nasem gradu. Preporucujem svim roditeljima.

Ostavite komentar

*

code