Kreativno-rekreativne i terapijske aktivnosti za starije Novljane

Kreativno-rekreativne i terapijske aktivnosti za starije Novljane

0
Podijeli

NVO Urban Nova će do kraja godine sprovoditi aktivnosti  za socijalno uključivanje starijih osoba. Članice NVO  Urban Nova su tokom marta i aprila posjetile mjesna udruženja penzionera i podjelile promotivni material. Pored toga, odabran je i tim koji će realizovati kreativno-rekreativne i terapijske aktivnosti za naše starije sugrađane, koje će biti realizovane u okviru projekta “GerijARTrija”.

– Prve radionice koje nam slijede obuhvataju vizuelne umjetnosti, odnosno slikanje i vajanje, a biće održane u  subotu, 21. i nedjelju 22. aprila, u terminu 18-20h u Domu omladine (Marka Cara 8, Stari grad). Sa polaznicima radionica radiće članovi hercegnovskog Udruženja likovnih umjetnika –  navode iz ovog udruženja.

Picerija i restoran

Projekat “GerijARTrija” podržali su Evropska unija, Austrijska agencija za razvoj i austrijski i crnogorski Crveni krst. Osnovni cilj projekta je podsticati inovativne usluge za starije osobe u Herceg Novom, sa fokusom na kreativno provođenje slobodnog vremena i zdraviji odnos prema starosti. Sve aktivnosti biće besplatne.

Iz udruženja Urban Nova pozivaju sve zainteresovane starije osobe da posjete najavljene programe.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code