Kreću “Mimozine” fešte: Otvaranje 47. Praznika mimoze na Trgu

Kreću “Mimozine” fešte: Otvaranje 47. Praznika mimoze na Trgu

1747
3
Podijeli

bina koncert trg 050216Početak 47. Praznika mimoze, “ozvaničiće” maškarana povorka, koja će iz Igala krenuti večeras u 18 h. Uz pratnju Gradske muzike, mažoretki i trombonjera karnevalska povorka krenuće ka glavnom gradskom Trgu, gdje će od 19 h početi revijalni program.

Montiranje velike bine počelo je sinoć, dok će danas stići ozvučenje i rasvjeta. Posjetioce će pozdraviti glumci Hercegnovskog pozorišta i članovi Plesnog kluba “Diano”. Za 21 h najavljen je koncert bosanskohercegovačkog pop veterana Harija Varešanovića. Vrhunac večeri biće, kako je najavljeno, spektakularni vatromet, koji će biti ispaljen sa Kanli kule.

trg herceg novi mimoza rj 050216Već sjutra ujutru, Praznik se nastavlja čuvenom feštom od mimoze, ribe i vina, duž rivijere, kroz Đenoviće i Baošiće, od 9 h, uz mažoretke i trombonjere. Posjetiocima će tradicionalno biti poslužena prigana riba, vino podgoričkih Plantaža, pivo nikšićke pivare Trebjesa, ali i cvijet mimoze. Ove godine biće posluženo 1000 litara vina i piva, 1500 kg ribe, koja će se prigati na 12 vatri, podsjetio je za naš radio producent festivala, Zoran Živković:

“Sve počinje u 9 h ujutro u Đenovićima, koji će kao domaćini prirediti program, a zatim se povorka kreće ka Baošićima, gdje će biti upriličena centralna fešta. Na platou će nastupiti klape Stari kapetan i Castel Nuovo, tako da očekujemo veliki broj posjetilaca, s obzirom i da će nas vrijeme poslužiti”, kaže Živković.

trg herceg novi mimoza rj 050216 2Prvi dan Praznika biće “zaokružen” tradicionalnim prvim balom pod maskama, koji se održava sjutra veče u II fazi Instituta, od 21 h. Za njega već dvadesetak dana unazad vlada ogromno interesovanje, a sve karte su rasprodate. U muzičkom dijelu programa nastupiće Gradska muzika, Exodusi, klapa Stari kapetan, i specijalna gošća, pop pjevačica Jelena Tomašević.

“Očekujemo preko 200 maski. Osim naših Novljana, u goste nam dolaze kotorske maškare, ali i Feštađuni iz Budve. Kad je riječ o nagradama, obezbijeđene su novčane i robne. Najbolja maska dobiće 1000, ona koja osvoji II mjesto glasovima publike dobiće 700, a trećeplasirana dobiće 500 eura”, ističe Živković.
Podsjetićemo da je organizacija ovogodišnjeg Praznika koštala 140 hiljada eura, koje su organizatori – Opština Herceg Novi, TO Herceg Novi i JUK Herceg Fest, kao izvršni producent, opredijelili zahvaljujući sopstvenim budžetima, ali i uz pomoć sponzora.
Čitav program prati i medijska kampanja u Crnoj Gori i regionu, pa su “nosioci” praznika – mažoretke i maškare uz predstavnike organizatora, do sada obavili promocije u Podgorici, Trebinju, Beogradu i Kotoru. Praznik će biti promovisan i u nedjelju popodne, na TV Pink M, u emisiji “Nedjeljno popodne”, koju uređuje i vodi Lea Kiš.

3 Komentari

Ostavite komentar

*

code