Kreću “Mimozine” fešte: Otvaranje 47. Praznika mimoze na Trgu

Kreću “Mimozine” fešte: Otvaranje 47. Praznika mimoze na Trgu

1825
3
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

bina koncert trg 050216Početak 47. Praznika mimoze, “ozvaničiće” maškarana povorka, koja će iz Igala krenuti večeras u 18 h. Uz pratnju Gradske muzike, mažoretki i trombonjera karnevalska povorka krenuće ka glavnom gradskom Trgu, gdje će od 19 h početi revijalni program.

Montiranje velike bine počelo je sinoć, dok će danas stići ozvučenje i rasvjeta. Posjetioce će pozdraviti glumci Hercegnovskog pozorišta i članovi Plesnog kluba “Diano”. Za 21 h najavljen je koncert bosanskohercegovačkog pop veterana Harija Varešanovića. Vrhunac večeri biće, kako je najavljeno, spektakularni vatromet, koji će biti ispaljen sa Kanli kule.

Picerija i restoran

trg herceg novi mimoza rj 050216Već sjutra ujutru, Praznik se nastavlja čuvenom feštom od mimoze, ribe i vina, duž rivijere, kroz Đenoviće i Baošiće, od 9 h, uz mažoretke i trombonjere. Posjetiocima će tradicionalno biti poslužena prigana riba, vino podgoričkih Plantaža, pivo nikšićke pivare Trebjesa, ali i cvijet mimoze. Ove godine biće posluženo 1000 litara vina i piva, 1500 kg ribe, koja će se prigati na 12 vatri, podsjetio je za naš radio producent festivala, Zoran Živković:

“Sve počinje u 9 h ujutro u Đenovićima, koji će kao domaćini prirediti program, a zatim se povorka kreće ka Baošićima, gdje će biti upriličena centralna fešta. Na platou će nastupiti klape Stari kapetan i Castel Nuovo, tako da očekujemo veliki broj posjetilaca, s obzirom i da će nas vrijeme poslužiti”, kaže Živković.

trg herceg novi mimoza rj 050216 2Prvi dan Praznika biće “zaokružen” tradicionalnim prvim balom pod maskama, koji se održava sjutra veče u II fazi Instituta, od 21 h. Za njega već dvadesetak dana unazad vlada ogromno interesovanje, a sve karte su rasprodate. U muzičkom dijelu programa nastupiće Gradska muzika, Exodusi, klapa Stari kapetan, i specijalna gošća, pop pjevačica Jelena Tomašević.

“Očekujemo preko 200 maski. Osim naših Novljana, u goste nam dolaze kotorske maškare, ali i Feštađuni iz Budve. Kad je riječ o nagradama, obezbijeđene su novčane i robne. Najbolja maska dobiće 1000, ona koja osvoji II mjesto glasovima publike dobiće 700, a trećeplasirana dobiće 500 eura”, ističe Živković.
Podsjetićemo da je organizacija ovogodišnjeg Praznika koštala 140 hiljada eura, koje su organizatori – Opština Herceg Novi, TO Herceg Novi i JUK Herceg Fest, kao izvršni producent, opredijelili zahvaljujući sopstvenim budžetima, ali i uz pomoć sponzora.
Čitav program prati i medijska kampanja u Crnoj Gori i regionu, pa su “nosioci” praznika – mažoretke i maškare uz predstavnike organizatora, do sada obavili promocije u Podgorici, Trebinju, Beogradu i Kotoru. Praznik će biti promovisan i u nedjelju popodne, na TV Pink M, u emisiji “Nedjeljno popodne”, koju uređuje i vodi Lea Kiš.

3 Komentari

Ostavite komentar

*

code