Krediti do 5000 eura za podsticaj poljoprivredne proizvodnje

Krediti do 5000 eura za podsticaj poljoprivredne proizvodnje

1
Podijeli

Sekretarijat za turizam, ekonomski razvoj i preduzetništvo Opštine Herceg Novi obavještava sve zainteresovane poljoprivredne proizvođače da je još aktuelan Ugovor zaključen sa Komercijalnom bankom AD Budva o otvaranju revolving kreditne linije za podsticaj poljoprivredne proizvodnje individualnih proizvođača.

Kredite iz kreditne linije za podsticaj razvoja poljoprivredne proizvodnje kao krajnji korisnici mogu koristiti sva fizička lica – individualni poljoprivredni proizvođači koji imaju imovinu na području Opštine Herceg Novi, koji ispunjavaju uslove za korišćenje kredita predviđene ovim Ugovorom, a za koje nadležni organ Opštine predloži odobravanje kredita, saopštavaju iz Sekretarijata.

Picerija i restoran

Fizičko lice može uzeti kredit u iznosu koji preporuči nadležni organ Opštine, a maksimalno do 5,000 €, sa rokom vraćanja do 36 mjeseci od dana realizacije kredita, uz nominalnu kamatnu stopu 12% na godišnjem nivou.

Uslovi za podnošenje kreditnog zahtjeva banci su:
– Odluka i predlog banci za dodjelu kredita koju daje Komisija koju formira predsjednik Opštine;
– Jedan kreditno sposoban žirant;

Troškove kamate refundira Opština za sve korisnike kredita koji redovno izmire obaveze po odobrenom kreditu, a u skladu sa amortizacionim planom otplate kredita, najkasnije danom dospijeća anuiteta. Zahtjevi za refundaciju kamate mogu se podnositi nakon izmirenja svih obaveza po kreditu.

Za sve informacije zainteresovani poljoprivredni proizvođači mogu se obratiti u Opštini Herceg Novi, kancelarija br. 65.

1 komentar

  1. Komercijalni uslovi kredita za podsticaj razvoja poljoprivrede su gori nego da čovjek ode u banku i traži kredit za podsticaj šopinga u Milanu.
    A poljoprivreda nam je navodno deficitarna djelatnost.

Ostavite komentar

*

code