KREDITI FONDACIJE DUKOVIĆ STUDENTIMA SRBIMA I PARVOSLAVCIMA

KREDITI FONDACIJE DUKOVIĆ STUDENTIMA SRBIMA I PARVOSLAVCIMA

141
0
Podijeli

studentiUpravni odbor Fondacije “Aleksandar Duković” raspisao je konkurs za dodjelu kredita za školsku 2013/2014. godinu. Na osnovu Pravilnika o kreditiranju učenika, a poštujući volju Elize, rođ. Duković-Lombardić, dio sredstava Fondacije “Aleksandar Duković” Herceg-Novi, koristi se za dodjelu kredita redovnim učenicima srednjih umjetničkih škola i studentima fakulteta i akademija i to kako je testamenom naloženo, “za obrazovanje mladih Srba oba pola, pravoslavne tj. ortodoksnih, ne katolika, i to u lijepoj književnosti i umjetnosti kao muzika i pjevanje, a ove dvije zadnje naročito” (Član 1.). Pri prijavljivanju potrebno je pribaviti izvod iz matične knjige rođenih i crkvena krštenica (uverenje o krštenju u Srpskoj pravoslavnoj crkvi), dokaz o prebivalištu na području Opštine Herceg Novi, uvjerenje škole, fakluteta ili akademije o godini uspjeha, da nema obnovljenu godinu niti zaostalih ispita i o visini srednje ocjene iz prethodnih godina studija.
Potrebna je i pismena izjava da nije korisnik kredita ili stipendija po bilo kom drugom osnovu, uvjerenje o visnini mjesečnih primanja po članu domaćinstva za prethodnih 6 mjeseci, poželjno je dostaviti dokaz o dobijenim nagradama ili priznanjima kao i mišljenje mentora ili priznatog stručnjaka iz oblasti za koju se student školuje.
Konkurs je otvoren zaključno sa 11.11.2013. godine.
Novac za finansiranje školovanja učenika i studenata stiže iz Trsta, gdje se nalazi imovina fondacije, stanovi i poslovni prostor koji se izdaju u zakup. Studenti i učenici koji koriste novac u obavezi su da nakon završenog školovanja vrate kompletan iznos, do prošle godine vraćeno je 2.000 maraka i oko 18.000 eura.
Od 2000. godine fondacija je kreditirala 27 učenika i studenata lijepih umjetnosti, a za njihovo školovanje uplaćeno je 2.000 maraka i 56.750 eura.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code