Krem svjetskog stripa crta za Novljane i goste

Krem svjetskog stripa crta za Novljane i goste

0
Podijeli

Hercegnovski strip festival, trećeg dana doživljava vrhunac i po tradiciji se odvija na obali. Tako će danas od 10 do 19 sati krem svjetskog stripa biti pred publikom kod kafea Yachting.

Ljubitelji stripova moći će da, potpuno besplatno, dobiju crtež od dvanaest specijalnih gostiju festivala, proslavljenih strip crtača, kao i da kupe ove godine veoma tražene HSF suvenire – postere, majice ili magnete.

Picerija i restoran

Berza stripa sa nekoliko stotina naslova prilika je da Hercegnovljani i gosti dopune svoju biblioteku, a za najmlađe su pripremljene i radionice sa vrhunskim strip pedagozima iz regiona.

Od podneva počinje i serijal prezentacija posvećenih devetoj umjetnosti. Tačno u 12 sati predstaviće se Politikin zabavnik, od 13 h festival fantastike Refesticon, sat kasnije pančevački festival Novo doba. Od 15 sati predavanje će održati Aleksandar Zograf, jedan od najpoznatijih srpskih crtača, a od 16 sati predstaviće se Titan Comics i Chris Thompson, počasni gost 12. izdanja HSF-a i jedan od najznačajnijih svjetskih promotera i menadžera stripa.
HSF Sunday party zakazan je za 21 sat u klubu Prostorija.

Specijalni gosti 12. Hercegnovskog strip festivala su globalno proslavljeni Fernando Dagnino (Španija), Juanan Ramirez (Španija), Giada Perissinotto (Italija), Walter Venturi (Italija), Joevito Nuccio (Italija), Dan Verlinden (Belgija), Mirko Čolak (Srbija), Davide de Cubelis (Italija), Alessandro Patrovicchio (Italija), Lorenzo Pastrovicchio (Italija), Jovan Ukropina (Srbija) i Robert Solanović (Hrvatska). Počasni gosti su ambasador festivala William-a Simpson-a i Chris-a Thompson-a kao i još čak 50 prosolavljenih crtača iz svijeta stripa.

Ljubitelji devete umjetnosti u toku festivala u Galeriji Josip Bepo Benković mogu pogledati izložbu 12 specijalnih gostiju, kao i postavku ‘Živio Kavandoli! – Hod po beskonačnoj liniji’ o tvorcu legendarnog crtanog lika La Linea, a u galeriji Sue Ryder izložbu ’20 lakih komada’ o stripu i muzici.

Svi programi na HSF-u su besplatni za posjetioce.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code