Krivične prijave protiv 13 funkcionera i privrednika Budve: Sumnja da su oštetili...

Krivične prijave protiv 13 funkcionera i privrednika Budve: Sumnja da su oštetili Opštinu za 8 miliona eura

1152
3
Podijeli

budva luka stari grad rjSlužbenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su, u koordinaciji i po nalogu tužilaštva, Specijalnom državnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv deset lica – sedam fizičkih i tri pravna lica. Sumnja se da su svojim nezakonitim radnjama u izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, nanijeli štetu Opštini Budva u iznosu od oko 8.000.000 eura.
Riječ je o Lazaru Rađenoviću (39) iz Budve, koji je u vrijeme izvršenja krivičnog djela obavljao funkciju potpredsjednika Opštine Budva, zbog osnovane sumnje da je počinio organizovano krivično djelo zloupotreba službenog položaja. Zatim D.V. (33) iz Budve, ovlašćenom zastupniku firme WTE WASSERTECHNIK GMBH – Njemačka i S.S. (37) iz Beograda izvršnom direktoru firme BIOCHEM INDUSTRIES doo Budva.
Na listi osumnjičenih je i G.B. (51) iz Podgorice, izvršni direktor privrednog društva TRADEUNIQUE CG doo Budva, M.L. (63) iz Beograda, osnivač TRADEUNIQUE CG doo Budva, G.K. (78) iz Beograda i nepoznato lice na čijem se identifikovanju radi.
Kriična prijava je podnijeta i protiv pravnih lica TRADEUNIQUE CG doo Budva, WTE WASSERTECHNIK GMBH , Njemačka – dio stranog društva Podgorica, kao i BIOCHEM INDUSTRIES doo Budva,
zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja u pomaganju na organizovan način.

Policijsko – tužilačke aktivnosti, sprovedene u prethodnom periodu po nalogu tužilaštva, ukazuju na sumnju da su se osumnjičeni udružili radi krivičnih djela i stvorili kriminalnu grupu, radi sticanja nezakonite dobiti ili moći, koristeći u tu svrhu poslovne strukture Opštine Budva, preduzeća TRADEUNIQUE CG doo Budva, WTE WASSERTECHNIK GMBH – dio stranog društva u Podgorici i BIOCHEM INDUSTRIES doo Budva. Oni su, kako se sumnja, nanijeli štetu Opštini Budva u iznosu od oko 8.000.000 eura.

Picerija i restoran

3 Komentari

  1. Zašto je to bilo omogućeno da prođe sve zakonske procedure? Hoće li odgovarati oni koji su to progledali kroz prste? Da li se dozvoljavaju zloupotrebe da bi sudovi,advokati zatvori… imali dovoljno posla?
    0    0

Ostavite komentar

*

code