KRIVOKAPIĆ: INSPEKTOR LOMPAR IGNORISAO RADNIKE

KRIVOKAPIĆ: INSPEKTOR LOMPAR IGNORISAO RADNIKE

117
0
Podijeli

Predsjednik Sindikata JBB u stečaju Mladen Krivokapić kazao je za Radio Jadran da im inspektor Lučke kapetanije iz Kotora, Željko Lompar, koji je obavio uviđaj na brodu “South river” povodom tankovanja 10 hiljada litara vode, nije tražio dokaze na dan obavljanja uviđaja, te mu ih shodno tome nijesu ni pokazali, zbog čega su fotografije i video snimke naknadno dostavili medijima.

Krivokapić tvrdi da je Lompar na dan obavljanja uviđaja, 13. avgusta, samo prošao pored radnika i ne obraćajući pažnju na njih, dobacivši kratko da ide da “obavi svoj posao, i da će saopštenje dati PR Ministarstva pomorstva i saobraćaja Jelena Raspopović”:
“On je prošao pored nas kao šerif. Nama niko ništa nije tražio, niti nas kontaktirao i pitao da li imamo nešto, nego je izašao u javnost i rekao nema vode. Čekali smo da čovjek napiše izvještaj pa da mu kažemo, jer smo ga tri dana prije toga zvali i rekli šta se desilo. On je došao i kazao “nije se desilo”. E, onda smo odlučili da mi medijima pokažemo je li se desilo ili ne”, kategoričan je Krivokapić.
Pročitali su u nekim medijima i da se Lompar okrenuo protiv radnika, te poručuje da će u njima sada imati oštrog protivnika a nikako saradnika:
“Da li on radi za državu ili osiguravajuće kuće koje su meni nudile pare, pa sada nude njemu, ne znam, ne mogu da prejudiciram, ali u nama će imat na žalost velike protivnike, nikako saradnike. Radio je uviđaj na 40 stepeni – pa isparilo bi more, a ne 10 hiljada litara vode”, dodaje Krivokapić.
Podjetićemo, inspekcijski nadzor po nalogu državnog tužioca obavio je insprektor Lučke kapetanije Kotor, Željko Lompar, ustvrdivši da vode u “South river-u” nije bilo. Na to su bivši radnici oštro reagovali, nudeći javnosti dokaze u vidu fotografija i snimaka koji potvrđuju da je vode, ipak, bilo i da bi nastala velika šteta da nisu otčepili tankove. Lompar je naknadno optužio radnike za prikrivanje dokaza, klasifikujući to kao krivično djelo. Voda u “Sotuh river” ulivena je u noći između 10. i 11. avgusta.

Picerija i restoran

REVIDIRANA PONUDA STEČAJNOG UPRAVNIKA POVOLJNIJA

Inače, predsvnici radnika razgovarali su danas sa stečajnim upravnikom Žarkom Ostojićem. Prema onome što nam je upravo kazao Mladen Krivokapić, razgovor uliva optimizam.
– Ostojić je revidirao prethodnu ponudu da budemo angažovani. Sada nudi posao od tri plus tri mjeseca za svih 200 radnika. To je dosta ozbiljnija ponuda, jer zarade će biti onoliko koliko ko zaradi, a ko nema posla imaće minimalac – kazao nam je Krivokapić.
Predsvnici Sindikata JBB sjutra u Podgorici razgovaraju sa sindikalnim rukovodiocima, a preksjutra će na Zboru radnika odlučiti o ponudi Ostojića.
Ima nagovještaja i da bi moglo doći do napretka u pregovorima oko ispunjenja naših zahtjeva, potvrdio nam je Krivokapić.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code