KRIVOKAPIĆ: NIKO OSTOJIĆU NIJE BRANIO DA RADI SVOJ POSAO, ALI NIKO NIJE...

KRIVOKAPIĆ: NIKO OSTOJIĆU NIJE BRANIO DA RADI SVOJ POSAO, ALI NIKO NIJE HTIO DA PRIHVATI NJEGOVU PONUDU

96
0
Podijeli

Bivši radnici JBB u stečaju ne žele mnogo da komentarišu podnošenje ostavke stečajnog upravnika Žarka Osotjića, iako je on kao jedan od razloga za to naveo upravo njihovu opstrukciju.

Kako je Radiju Jadran kazao predstavnik radnika i predsjednik Sindikata, Mladen Krivokapić, nikome od stečajaca nije branjeno da radi, ukoliko je to želio. Ni stečajnom upravniku niko nije branio da dolazi na posao i obavlja ono za što je tu postavljen, pojašnjava Krivokapić:
“Kad je god gospodin Ostojić dolazio u Brodogradilište, puštan je da uđe, ne bih želio da bude zamjerki jesmo ili nismo, i taj vid opstrukcije sa naše strane nije postojao. Opstrukcije jesu postojale u smjeru da nećemo da radimo pod ponuđenim uslovima, kao i da nećemo da radimo uopšte dok se ne ispune naši uslovi”, dodao je Krivokapić.
On je naveo i da dok se ne ispita slučaj punjenja vode u tankove italijanskog brod “South river” ne žele nikoga da puste da uđe u Brodogradilište, kako bi nadležnima skrenuli pažnju na ovo krivično djelo. Takva situacija bila je i danas, pa zaposleni u Trening centru Azalea, Jadroagentu i posada italijanskog broda nisu mogli dalje od kapije:
“Zabaranili smo ulazak svima, jer nismo bili sigurni ko je pustio vodu u South River. Uključilo se i Ministarstvo unutrašnjih poslova i Lučka kapetanija koji će danas poslati inspektore da se ispita ovo krivično djelo. Dok se to ne ispita nijesmo željeli da niko uđe u Brodogradilište. Razgovarali smo i sa nadležnima u Azalei i Jadroagentu, oni imaju razumijevanja za nas, ali i mi za njih, pa ćemo ih sjutra pustiti da rade, jer su oni firma u firmi i ne bismo željeli da našom opstrukcijom ugrožavamo njihov rad”, navodi Krivokapić.
Vlasnik i direktor kompanije “Azalea”, kapetan duge plovidbe Nenad Lazović nije želio da komentariše novonastalu situaciju, kazavši kratko:
“Što se nas tiče, oni nama izlaze u susret za sve što nama treba, i mi njima koliko smo u mogućnosti u ovom momentu, i drugo više ništa ne bih komentarisao”, poručio je Lazović.
Kad je riječ o koncesionom aktu za brodogradilišnu luku, te mogućnosti da bivši radnici ponovo budu angažovani, Krivokapić kaže da će tokom njegovog razmatranja i oni biti u sve uključeni, ali o svemu ipak nemaju pozitivna očekivanja:
“Da budem iskren, mi tu ne vidimo neku budućnost, ali ako bude potrebe, dio nas će vjerovatno biti angažovan pošto se ispune ovi naši uslovi”, zaključio je Krivokapić.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code