KROZ DONJE BAOŠIĆE MOŽE VOZIĆ NE MOGU MJEŠTANI AUTIMA

KROZ DONJE BAOŠIĆE MOŽE VOZIĆ NE MOGU MJEŠTANI AUTIMA

247
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Mještani Baošića sa donjeg puta na rivijeri ogorčeni su jer su početkom izgradnje kolektora i polaganjem cijevi onemogućeni da prolaze donjim putem, da priđu kućama i parkiraju u svojim đardinima.

Iako ovaj „problem” nije novijeg datuma, nezadovoljstvo mještana eksalira naročito tokom sezone, kada kako tvrde, jer promenadom „saobraćaju” dva turistička vozića.
Prema riječima jednog od Baošićana, Darka Sijerkovića, obraćali su se svim nadležnim u Opštini, tražili izmjene o saobraćanju, međutim, želje im nijesu uslišene. Ne isključuju ni mogućnost blokiranja glavne saobraćajnice, magistrale, a jedan od načina da „pokrenu” nekoga da se nešto mijenja je i obraćanje medijima.
– Ne znamo više što da činimo. Otkad je počela izgradnja kolektora, ne možemo prići kućama. „Savjetovali” su nas da auta ostavljamo na magistrali, nekima i po pola kilometra daleko od kuće – ujutro smo ih nalazili obijena ili oštećena. Sada, ljeti, tuda prolaze vozići, a mi mještani ne možemo”, priča ogorčeno Sijerković.
On dodaje da su im u Opštini kazali da je neophodno da uplate po 20 eura kako bi im bila izdata „dozvola za saobraćanje” do sopstvenih kuća.
– Ja ne znam čija je to ideja bila, ali to stvarno nema veze sa realnošću. Mi koji tu živimo, treba da platimo da dođemo do sopstvene kuće ? Pa to je van pameti ! Ti koji donose te odluke, neka dođu malo da žive u Baošiće, pa da vide kako sprovođenje tih odluka izgleda u praksi, dodaje Sijerković.
Sa druge strane, načelnik Komunalne policije Zoran Bijelić ne vidi problem, jer odluka o takvom saobraćanju stara je 5 godina, tako da to nije ništa novo.
– Dva turistička vozića imaju odobrenje da voze u peridou od 1.7. do 1.9. u vremenu od 10-16 h i od 19-01 sat. U tom periodu autima je zabranjen prolaz, dakle mogu nesmetano da voze prije ili poslije ovih termina. Ukoliko im je potrebno da za pomenuto vrijeme saobraćaju dolje, kad i voz, neophodno je da uplate tu lokalnu administrativnu taksu od 20 eura i mogu da voze čitav dan, pojašnjava Bijelić.
Iz Baošića se ne mogu ovako uređenim saobraćajem zadovoljiti. Sijerković kaže: „ Zar mislite da će stvarno neko na uru po ponoća, da ustaje da bi preparkirao auto?”

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code