Krstaši sa regate „Terra da Mare“ u Herceg Novom i u Tivtu

Krstaši sa regate „Terra da Mare“ u Herceg Novom i u Tivtu

1245
5
Podijeli

images_slike_dogadjaji_2015_sport_maj_regata_2015_2Međunarodna regata EST 105 koja će se održati od 28. do 30. aprila 2016. krajnji cilj imaće marinu Porto Montenegro, prema sporazumu kojeg su potpisali organizatori regate i menadžment Porto Montenegra, ali regatta Terra da Mare neće zaobići Herceg Novi.
Buru negodovanja u ovdašnjoj javnosti na vijest da bi Novljani nakon decenije mogli biti isključeni iz organizacije i ostati bez regate kojom je počinjala nautička i turistička sezona donekle umiruju iz lokalne uprave. Opštinska delegacija posjetiće Bari i sa predstavnicima organizatora, Univerziteta u Bariju, Jedriličarskog kluba CUS “Bari“ ustanoviti zajedničku platformu za organizaciju regate iduće godine. Termin sastanka biće usaglašen nakon završetka takmičenja u Peruu, na kojem trenutno učestvuju jedriličari iz Italije, dogovorili su sekretar za društvene djelatnosti i lokalnu samoupravu Opštine Herceg-Novi Vladimir Dželetović i direktor Jedriličarskog kluba „Jugole Grakalić,“ Predrag Vukčević.
Vukčević je obavijestio da bi regata mogla trajati dva dana i imati više učesnika nego prethodnih godina, uz uključivanje Porto Montenegra kao konačne destinacije u Crnoj Gori.
Dzeletovic_i_Vuckovic– Italijanski jedriličari imaju ambiciju da regatu učine masovnijom, pa se razmišlja o tome da se regata podijeli na dvije etape – iz Barija do Herceg-Novog i s ciljem na Škveru, gdje je i start druge etape kroz zaliv, sa ciljem u Porto Montenegru – rekao je Vukčević.

5 Komentari

  1. Možemo da masemo regati kad bude prolazila kao svatovima. Jad i tuga a toliko godina su pojedinci pokušavali ovo da održe ali ništa. Nikad ništa od nas.
    0    0
  2. opstinska vlast se sprda s nama. herceg novi je izgubio regatu, to su i sami napisali, odrediste je porto montenegro. drzak je ovaj pokusaj da se to zamaskira.
    0    0

Ostavite komentar

*

code