KUD Igalo: Folklor nije samo pjesma i igra

KUD Igalo: Folklor nije samo pjesma i igra

2
Podijeli

festival folklora hn 300516 1Kulturno umjetničko društvo „Igalo“ uspješno je organizovalo III međunarodni festival folklora „U susret ljetu-Herceg Novi 2016“, koji je okupio oko 300 učesnika. Na festivalu su, pored domaćina, KUD-a „Igalo“, učestvovala društva: „Kulturno sportska zajednica Srba“ Salzburg-Austrija, „Iskraemeco“ iz Kranja-Slovenija, „Rakalj“ Istra-Hrvatska,  „Zora Hercegovine“ iz Bileće-Republika Srpska i SPKD “Prosvjeta“ sa Pala-Republika Srpska.
– Folklor nije samo pjesma i samo igra, već čuvanje tradicije, običaja, druženje i sticanje novih prijateljstava. Posebno izdvajamo značaj i zadovoljstvo što je naš grad domaćin ovakvog međunarodnog festivala, pa i ovo naše druženje obogaćuje turističku ponudu našeg grada. Upečatljiv događaj za sve učesnike bila je vožnja brodovima kroz Bokokotorski zaliv, sa posjetom Peraškim ostrvima, Kotoru i Perastu. Gosti su obišli naš Stari grad, Škver, Šetalište – poručila je direktorica KUD “Igalo”, Zorica Gavrilović.

Ovo društvo njeguje trideset godina dugu tradiciju čuvanja i afirmacije kulturnog i folklornog blaga koje prenosi na mlađe generacije. Oko 90 članova vrijedno radi, a njihov trud protkan kroz igru i pjesmu dijeli sa publikom. Dobitnici su Oktobarske nagrade Herceg Novog 2010. godine, kao i mnogih priznanja na raznim festivalima i gostovanjima kako u Crnoj Gori, tako i  u inostranstvu.
– Gdje god smo bili, dostojno smo predstavljali naš grad i sticali nove prijatelje – navode iz KUD “Igalo”.

Picerija i restoran

2 Komentari

  1. Potrebna bolja reklama. Plakati na svim tablama i recepcijama hotela. Steta za mnoge lijepe manifestacije,nisu dovoljno ili nisu na vrijeme izreklamirane

  2. Bili su prelepi.Povorka od dvorane “Park” kroz grad do Belaviste je izgledala predivno apesma i igre koje su tom prilikom pokazali za divljenje.Na žalost novljana nigde,graad malte ne pust,SRAMOTA!?

Ostavite komentar

*

code