KUD Sloga na “Petrovdanskom saboru 2018” u Rijeci

KUD Sloga na “Petrovdanskom saboru 2018” u Rijeci

1
Podijeli

Na poziv Nacionalne zajednice Crnogoraca iz Rijeke, koja svake godine slavi Dan državnosti Crne Gore, 13. jula, a uz to i pravoslavni vjerski praznik Petrovdan, u ovom gradu u Istri boravili su članovi KUD “Sloga” iz Đenovića. Kulturno-umjetnički program upotpunili su još nastupi zajednica iz Peroja, Pule i Zagreba.

Manifestacijia “Petrovdanski sabor 2018” upriličena je u Gorskom Kotaru u park šumi Golubinjak, gdje se 30-ak članova Sloge, omladinskog i dječijeg ansambla, predstavilo pjesmama i igrama iz Crne Gore i Boke, kazala je kratko za Radio Jadran predsjednica KUD-a Sloga, Ankica Vujnović.

Picerija i restoran

U sportskom dijelu programa organizovana su takmičenja u šahu, gađanju iz vazdušne puške i bućanju, gdje su članovi “Sloge” uspjeli da osvoje prvo i drugo mjesto.

Naša folklorna ekspedicija je, nakon uspješnog predstavljanja, iz Rijeke krenula za Novi danas u jutarnjim časovima, a njihov dolazak se očekuje večeras.

Jedan dio članova ovog kulturno-umjetničkog društva održao je sinoć za građane i goste Đenovića koncert “Ljeto s prijateljima”, koji je upriličen na Ljetnjoj pozornici Doma kulture u ovoj MZ.

Nastupili su, uz domaćine, još i KUD Vrelo iz Šipova, KUD Mokra Gora iz Zubinog Potoka , KUD Žerovnica iz Zvečana i KUD “Petar I Karađorđević Mrkonjić” iz Mrkonjić grada.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code