KUDA SA GARAŽOM OD 80 PARKING MJESTA?

KUDA SA GARAŽOM OD 80 PARKING MJESTA?

220
0
Podijeli

Demontirana dupla garaža sa glavne autobuske stanice u Herceg Novom još se nalazi “u komadima”, u Servisnoj zoni.

Nema za sada rješenja i odgovora na pitanje – da li će i gdje uopšte biti ponovo postavljena, iako je to bilo najavljeno po okončanju glavne turističke sezone.
Prvobitno trebalo je da nakon demontiranja garaža bude premještena ispred zgrade Opštine, ali se od takve ideje odustalo. U međuvremenu, razmišljalo se o još nekim lokacijama, ali sve su praćene i određenim problemima.
Prema riječima v.d. direktora JP Parking servis Herceg Novi, Batrića Bata Kontića bilo je predloga da se garaža nekako montira na Karači, zatim kod semafora, ali tamo nijesu riješeni imovinsko-pravni odnosi. Takođe, postojao je prijedlog i da se jedan njen dio postavi na parkingu kod Tonsatija, no za to bi trebalo nabavljati i neke nove djelove, tako da za sada još nema konačnog rješenja.
Dvospratna garaža brojala je 80 mjesta za parking, a uklonjena je sredinom juna, pred početak glavne turističke sezone, kako bi se na njenom mjestu napravili dolazni peroni za autobuse i smanjile gužve na glavnoj stanici.
Samim tim, za stanare ulice Orjenskog bataljona koji su koristili garažna mjesta ucrtano je novih 58 mjesta, gdje po cijeni mjesečne karte od 5 eura, mogu svakodnevno da parkiraju.
Inače, ponovo važi zimski režim naplate parkinga u periodu od 7-21 h. Započeti sat u crvenoj zoni iznosi 0,60 e, a u žutoj 0,40 e, dok se prvih pola sata i dalje ne naplaćuje. Zimski režim tarifiranja važiće do 1. maja iduće godine.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code