KUDA SA »SUNČANIM SKALAMA“?

KUDA SA »SUNČANIM SKALAMA“?

0
Podijeli

suncane_skale_logoSa predstavnicima lokalne vlasti u Herceg Novom danas su o festivalu „Sunčane skale“ razgovaraili organizatori ove muzičko zabavne manifestacije, koja predstavlja i svojevrsnu promociju grada.

Ove godine možda i  više nego ikada, jer prema najavi direktora festivala, Slobodana Bučevca, biće to Evrovizija u malom.

Picerija i restoran

– Očekuje se oko 19 zemlja učesnica – kaže Bučevac za Radio Jadran i ostaje pri tvrdnji da je nabolje mjesto za održavanje Skala, Trg Nikole Đurkovića, kako „zbog televizičnosti, tako i zbog finansijskih razloga“.

– Meni je najljepše tu, ali evo vidjećemo kako će se stvari odvijati, jer postoje neki kojima smeta održavanje na Trgu, kao da se ne shvata koliko Skale znače za promociju, ne samo Novoga, nego čitave Crne Gore – objašnjava Bučevac, ističući da je montiranje scene i čitava priprema mnogo jeftinija na Trgu nego na Kanli Kuli.

Povrtatak na Kanli Kulu na kojoj se nekada odvijao ovaj festival predlog je iz lokalne vlasti, potvrdio nam je Bučevac, ali  je interesantna i ideja, da se „Skale“ ove godine održe na novom bazenu na Škveru.

– To je samo jedna od novih mogućnosti o kojoj smo razgovarali, ali zavisi i od toga da li će biti bazen završen do početka priprema, kao i da li bi zadovoljio tehničke uslove – objašnjava Bučevac.

Još se ne zna tačno koliko će koštati ovogodišnje „Sunčane skale“, ali budžetom opštine je predviđeno 80.000 eura.

– Opština će festival finansirati sa 50.000, a Tursitička organizacija sa 30.000 – rekao nam je načelnik sekretarijata za društvenu djelatnost Rade Božović.

On je još dodao da su na sastanku insistirali na što više izvođača iz Herceg Novog.

„Sunčane skale“ biće održane 2. i 3. jula.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code