KUMBOR DOBIO MESDŽID

KUMBOR DOBIO MESDŽID

284
0
Podijeli

U Herceg Novom je otvoren prvi islamski vjerski objekat nakon 300 godina. Riječ je o mesdžidu u Kumboru. Pripadnici islamske vjere više ne moraju da putuju u Bar, Ulcinj ili Podgoricu.

Kako nam je kazao potpredsjednik Odbora islamske zajednice za Boku i Budvu, Mehmet Beriša, u ovoj bogomolji obavaljaju se molitve i okupljanja petkom. U planu su i druge aktivnosti.
“Planiramo da počnemo sa časovima vjeronauke za djecu i odrasle. A ideja nam je i da možda dogradimo još jedan sprat, koji će biti prostraniji. Na donjem spratu, gdje sada obavljamo molitvu, bi bila učionica za djecu i Uprava”.
Beriša bi bio jako srećan ukoliko bi na časove vjeronauke dolazili i pripadnici drugih vjera, za što će biti otvoren i njihov efendija.
– Otvaranje mesdžida u Kumboru samo je još jedan dokaz da je Crna Gora država svih ljudi, naroda, nacija i vjeroispovijesti – ističe Beriša.
Reis islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifat Fejzić poručio je sa svečanosti povodom otvaranja mesdžida u Kumboru, da je spoj različitosti bogatsvo ove države, pa i mesdžid predstavlja bogatstvo, a ne prepreku na putu bolje budućnosti.
Inače, svečanosti koju je upriličila Islamska zajednica Crne Gore prisustvovali su predstavnici pravoslavne i katoličke crkve, izaslanik ambasade Turske, predstavnici islamskih zajednica za Dubrovnik, Boku i Budvu, kao i predsjednik hercegnovske Opštine Dejan Mandić, sa potpredsjednikom Jovanom Subotićem.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code