Kupanje na plaži hotela “Club Riviera” u Njivicama na sopstvenu odgovornost

Kupanje na plaži hotela “Club Riviera” u Njivicama na sopstvenu odgovornost

7
Podijeli

Premda je Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom preuzelo prije sedam dana brigu o hotelskom kupalištu “Riviere” u Njivicama, jer ga je sa cijelim kompleksom napustio u martu izraelski vlasnik, čistači več treći dan ne odvoze smeće. Kupača je sve više, mnogi su upoznati sa čudnovatim propadanjem jednog uspješnog hotelskog biznisa. Pozdravljaju gest Morskog dobra, da kupalište dovede u red, iako nema tuševa, toaleta, iznajmljivanja mobilijara. Bar je par dana billo čisto, ali nam se žale da radnika “Čistoće” nema i kante su prepune.

Inače, Morsko dobro je okončalo ove sedmice postavljanje sigurnosnih tabli na kupalištu ispod hotela Club Riviera u Njivicama, čime je završeno koliko toliko sređivanje plaže, kako bi mogla “poslužiti” za ovu sezonu. Nudisti su sami, napravili pregradu za dio gdje se decenijama kupaju, iako je tu opasnost od odrona i postoji upozoravajuća tabla.

Picerija i restoran

Na nekoliko mjesta postavljene su table na kojima je istaknuto da kupalište nije pod nadzorom spasilačke službe, što praktično znači da potencijalni kupači ulaze u vodu na svoju odgovornost, te da o sopstvenoj bezbjednosti brinu sami.

Dobro je što je bar kupalište ograđeno bovama na pristojnoj udaljenosti od obale, te plovila ne prilaze i dodatno ne stvaraju nevolje. Radnici “Čistoće” dolaze brodićem. Kopnom ne smiju, jer je to, ipak, privatno vlasništvo, iako je u “Rivieri “ sve otvoreno, svakodnevno nestaju vrijedne stvari. Nema obezbjeđenja, a devet bivših radnika dobrovoljno dežuraju po osam sati samo.

„Posao sređivanja i obezbjeđivanja plaže sa morske strane skuplji je i komplikovaniji, ali u dogovorima smo sa OTP factoringom, da nam se omogući pristup sa kopna. Do tada, ne smijemo prelaziti preko privatne imovine, a sređivanje plaže koštalo nas je oko 1000 eura“, kazao nam je ranije direktor JP Morsko dobro, Predrag Jelušić.

Osim dijela plaže koji je zabranjen za korišćenje zbog odrona, u funkciji nije ni nekada veoma reprezentativni otvoreni bazen i Red bar, fitness sala i mnogo toga. Ustvari, ništa.

Podsjetićemo da je hotel Riviera posljednje goste ispratio u oktobru prošle godine, kada je i zatvoren. Desetak radnika poslato je kućama u martu, kada ih je vlasnik Richard Portugais obavijestio da su „slobodni, da posla nema i da idu kućama“. Posljednju platu primili su u decembru, a od oktobra prošle godine nije im uplaćivan radni staž i doprinosi. Prije godinu ipo je Hipo alpe adria banka, odnosno Adico banka, kod koje je izraelski investitor podigao kredit od 8,5 miliona eura prodala hotel Club Riviera, specijalizovanoj agenciji koja se bavi vlasničkim transakcijama i nekretninama – Heta.

7 Komentari

  1. Danas (nedjelja) nijesam mogla ucu sa autom na parking. Sve je bilo krcato. Jos me neka plavusa koja tu radi vjerovatno SABJETOVALA da je manja guzva u Rose i da odem tamo.
    SRAMOTA!

  2. Sta je sledece sta cemo unistiti,a da pri tome skrstenih ruku posmatramo i mi i opstina i morsko dobro i svi ostali???
    Dali neko u ovom gradu zna da je u jeku doba godine kada ovaj nas gradic dobija na znacaju, kada ce se sliti toliko turista koji bi posjetili predivnu plazu i sve ostalo na njivicama?? Ali ne panjimaje nasa opstina i nadlezni njih to ne zanima. Uzmite pare ljudi kad vam je bog dao pa dajte u humanitarne svrhe ima te dje zaista… sramota ?

    11

Ostavite komentar

*

code