Kurs o bezbjednosnoj zaštiti brodova i luka

Kurs o bezbjednosnoj zaštiti brodova i luka

790
0
Podijeli

images_slike_gradovi_luka_barMinistarstvo saobraćaja i pomorstva, u saradnji sa predstavnicima Američke obalske straže, ambasade Sjedinjenih američkih država i uprave Luke Bar AD organizovalo je trodnevni kurs o implementaciji Pravilnika o bezbjednosti luka i brodova (ISPS Code) u lukama Crne Gore, prenosi Mina.

Obuka je donacija Američke obalske straže pomorskoj administraciji Crne Gore sa ciljem daljeg unaprjeđenja bezbjedonosnih mjera u lukama.

Picerija i restoran

U toku je donošenje Zakona o bezbjednosnoj zaštiti brodova i luka i do kraja ove ili u narednoj godini planira se obnova Izjave o usklađenosti sa Međunarodnim propisima iz ove oblasti koju izdaje Ministarstvo na predložene Procjene i Planove bezbjednosne zaštite luka Bar i Kotor. Tako su, kako je saopšteno, ovim kursom, radni timovi i komisije stekli dodatno znanje kako bi što kvalitetnije obavljali taj posao.
Polaznici kursa obišli su Luku Bar, gdje su im svečano dodjeljeni sertifikati. Nakon toga stručni tim Američke obalske straže sastao se sa ministrom Ivanom Brajovićem i prenio mu utiske sa seminara.
Kursu su osim predstavnika Ministarstva saobraćaja i pomorstva prisustvovali službenici Lučke uprave, Lučkih kapetanija Bar i Kotor, Uprave policije, Mornarice vojske Crne Gore, kao i predstavnici luka Bar i Kotor, Porto Montenegra, Monship-a, Pomorskog fakulteta Bar, Barske plovidbe i Crnogorske plovidbe.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code