Kutije i gajbe pored kontejnera razbacane više od 12 sati

Kutije i gajbe pored kontejnera razbacane više od 12 sati

6
Podijeli

Iako je proradio „sistem 48“ i građani mogu da pozovu Call centar 19800 (minut 30 centi) i da prijave komunalni problem, da pošalju e-mail, SMS poruku ili ispune obrazac prijave preko opštinskog portala,   redakciji Radija Jadran svakodnevno stižu primjedbe mješana i gostiju na rad komunalnih službi. Jutros smo dobili fotografije sa raskrsnice ulice Orjenskog bataljona i magistrale.

smece orjenski bataljon 290616 3Po riječima čitateljke portala, kartonske kutije ostavljene su pored kontejnera još sinoć, a osvanule su rasute po ulici, ugrožavajući bezbijednost saobraćaja. Kartonske kutije su ostavljene pored kontejnera, iako na toj lokaciji postoji kontejner koji je predviđen za odlaganje papirnog otpada, što nam govori o kulturi i nivou ekološke svijesti pojedinaca.

Picerija i restoran

Pitanje smo poslali press službi Opštine i ubrzo dobili odgovor da je Komunalna policija primila prijavu jutros u 7 časova i reagovala istog trenutka. Nalog je upućen “Čistoći” DOO, nakon čega su radnici tog preduzeća, poslije nekoliko sati, uklonili otpad. Iz Opštine napominju  da se odvoz otpada na deponiju obavlja u periodu od 4 do 11 časova i od 15 do 21 čas, tako da bi on bio adekvatno zbrinut i u slučaju da nalog nije napisan.

– Pokrenut je pilot projekat postavljanja podzemnih kontejnera, nabavljeni novi  i postavljeni paravani za kontejnerska mjesta kako bi grad izgledao urednije, Šetalište Pet Danica redovno će održavati savremena čistilica. Nabavljena su nova vozila za prikupljanje otpada i remontovana stara, angažovana dodatna radna snaga kako bi i u periodu kada se količina otpada trostruko uveća posao bio obavljen na kvalitetan način – kazali su iz press službe Opštine Herceg Novi.

Uprkos tome rad lokalnih komunalnih službi i komunalne policije, terba stalno unapređivati, posebno uticati na svijest  pojedinih  građana, zaposlenih u ugostiteljskim objektima i trgovinama. Kartonske kutije, drvene gajbe i drugi otpad, uz kontejnere ne smiju da ruže grad i prekršioci se poslije silnih apela i obavještenja moraju sankcionisati.

6 Komentari

  1. Nekad,u ono vrijrme koje nije valjalo,u radnjama nakon prijema i izlaganja robe kartonska ambalaza se bucala i odlagala uredno.Nije bilo ovih modernih kontejnera al nije bilo ni ovakvih slika po ulicama.Doticni market je poznat po neurednosti,ostavljanju hljeba ujutro pred vratima radnje…itd.Kad bi se pocelo udarat po dzepovima mozda bi bilo reda.Kako je uveden kakav takav red u saobracaju.Jednom mi je uzeo ciko milicajac 50eurici iz dzepa,Drugi put nece,sad pazim.Najvise nas boli ne gepek no takulin mi otvori.A novi kontejneri,propalo je to u Beogradu zasto mislimo da ce ovdje zazivjezi.a i sta ce nama kontejneri,evo vidimo kakvi smo!!

  2. Bitno je da mi za 4 mjeseca (jun, jul, avgust, septembar) dolazi račun za malu radnju po 28e a ja i komšija metemo ulicu svako jutro. Kada sam se žalio rekoše mi mora tako.

  3. Prije sam prolazila od granicnog prelaza Debeli Brijeg do servisne zone…na pumpi LUK OIL prepuni kontejneri, kod bivseg motela Vinogradi i nize u pravcu Volija jos jedan prepun. Gospodine direktore cistoce radite svoj posao a i inspekcija. Sreca pa nema turista koji se zadrzavaju u HN nego samo produzuju dalje.To je ipak grabnicno mjesto prvo iz EU.

  4. Bio bi uklonjen kako da ne ,neka malo obidju sporedne ulice pored magistrale koje se ne ciste osim ako to ne ucine sami gradjani a pored kontejnera smece koje nece niko od njih da ubaci u kontejner ili kamion kada prazne kontejnere.Ima li iko iz Komunalnog da obilazi i kontrolise ove ljude koji bi trebalo da ciste.

Ostavite komentar