KVALITET MORA NA MIRIŠTU PROBLEMATIČAN?

KVALITET MORA NA MIRIŠTU PROBLEMATIČAN?

354
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Nove analize sanitarnog kvaliteta morske vode na 90 javnih kupališta duž crnogorskog primorja, od 27. i 28. avgusta, na 83 kupališta (92,2 %) pokazale su odličan kvalitet morske vode, odnosno K1 klase.

Na 3 kupališta (3,3%) bio je zadovoljavajući, dok je na 4 kupališta (4,5%) kvalitet morske vode prelazio propisane granice,saopštavaju iz Morskog dobra.
Riječ je o kupalištu “Sapore di mare” u Ulcinju, na Crvenoj plaži u Baru, centralnom dijelu kupališta u Lučicama, Budva, kao i kupalištu Mirište na hercegnovskom dijelu Luštice. Institut za biologiju mora uzeo je ponovne uzorke morske vode radi utvrđivanja da li se radi o prolaznoj pojavi ili mogućem zagađenju morske vode.
O rezultatima ponovljenih analiza Javno preduzeće će odmah obavijestiti javnost putem medija, a svi rezultati ispitivanja sanitarnog kvaliteta morske vode za svaku pojedinačnu lokaciju mogu se pogledati na posebnoj aplikaciji na web stranici www.morskodobro.com.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code