KVALITET MORSKE VODE NA DVA KUPALIŠTA U IGALU PROBLEMATIČAN

KVALITET MORSKE VODE NA DVA KUPALIŠTA U IGALU PROBLEMATIČAN

309
0
Podijeli

Nove analize analize sanitarnog kvaliteta morske vode na 90 javnih kupališta duž crnogorskog primorja, koje su obaljene 13. i 14. avgusta, na 81. kupalištu (90,0 %) pokazuju da je kvalitet morske vode bio prvoklasan, na 3 kupališta (3,3%) K2 klase.

Na 6 kupališta (6,7%) kvalitet morske vode prelazio je propisane granice. Riječ je o kupalištu hotela “Lido” u Ulcinju, centralnom dijelu Velikog pijeska i centralnom dijelu plaže Žukotrlica u Baru, kupalištu hotela “Kamelija” u Tivtu, te o kupalištima hotel “Tamaris” – “Bay beach” i kupalištu “Centar Igalo” u Herceg Novom.
Na ovim kupalištima Institut za biologiju mora uzeo je ponovne uzorke morske vode radi utvrđivanja da li se radi o prolaznoj pojavi ili mogućem zagađenju morske vode.
O rezultatima ponovljenih analiza Javno preduzeće će odmah obavijestiti javnost putem medija, a svi rezultati ispitivanja
sanitarnog kvaliteta morske vode za svaku pojedinačnu lokaciju mogu se pogledati na posebnoj aplikaciji na web stranici www.morskodobro.com.
Ova aplikacija, kroz prikazivanje podataka simbolima na mapi, omogućava jednostavniju i bržu prezentaciju kvaliteta morske vode na kupalištima u Crnoj Gori. Korisniku je omogućeno da odabere pojedinačno ispitvanje, opštinu i kupalište za čije podatke je
zainteresovan, te da pristupi istoriji podataka za svako pojedinačno kupalište koja se sastoji od tabelarnog prikaza podataka o kvalitetu vode i pratećih informacija (fizičko hemijski parametri, informacije o meteo uslovima i sl.), kao i važećim zakonskim aktima koji se tiču praćenja sanitanog kvaliteta morske vode na javnim kupalištima.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code