Kvalitet morske vode u Herceg Novom na svim kupalištima prve klase

Kvalitet morske vode u Herceg Novom na svim kupalištima prve klase

1
Podijeli

Rezultati analize kvaliteta morske vode za 100 javnih kupališta, koju je Institut za biologiju mora sproveo u periodu od 12. do 13. septembra pokazali su da je na 97% kupališta kvalitet morske vode bio K1 klase, dok je na 3% kupališta bio K2 klase.

Ovi rezultati potvrđuju da je morska voda na crnogorskim kupalištima odličnog kvalitetna, tj. da je sanitarno ispravna, te bezbjedna za kupanje i rekreaciju.

Picerija i restoran

Analize kvaliteta vode na obali Herceg Novog, na svih 21 kupališta, pokazale su kvalitet klase K1.

U opštini Ulcinj voda je bila odličnog kvaliteta na svih 16 kupališta na kojima se realizuje monitoring, dok je na području opštine Bar voda bila odličnog kvaliteta K1 na 11 lokacija, a na 1 lokaciji K2 klase. Izvrstan kvalitet vode zabilježen je i u Budvi, gdje je na svih 27 kupališta voda bila kvaliteta K1. U Tivtu je, od ukupno 9 lokacija, voda bila K1 klase na njih 7, a K2 klase na 2 lokacije. Kada je riječ o kvalitetu morske vode na kotorskim plažama, analize su pokazale odličan kvalitet, pa je na svih 15 lokacija u Kotoru zabilježen kvalitet K1 klase.

Rezultati ispitivanja sanitarnog kvaliteta morske vode kao i podaci o temperaturi mora, temperaturi vazduha i salinitetu za svako pojedinačno kupalište mogu se pogledati na posebnoj aplikaciji koja se nalazi na Internet stranici www.morskodobro.com.

1 komentar

  1. Još samo preispitajte onda od kud se osjeca miris kanalizacionog ispusta na vecem dijelu morske obale duž šetališta .
    Isto tako i u moru što je vidljivo po zamućenosti Tu su i pristajanja plovila uz betoske dijelove kupališta pa pluta i nafta .
    A sve je K1?

    2
    1

Ostavite komentar

*

code