KVARTET „PIPO CORVINO“: ZAVRŠNI KONCERT JAZZ SUMMER MONTENEGRO FESTIVALA

KVARTET „PIPO CORVINO“: ZAVRŠNI KONCERT JAZZ SUMMER MONTENEGRO FESTIVALA

96
0
Podijeli

U okviru posljednje večeri II Jazz summer Montenegro festivala nastupiće kvartet “Pippo Corvino” u čijem su sastavu Filip Gavranović na gitari ( Austrija ), Anil Bilgen ( klavir, Turska ), Miha Koren ( bas, Slovenija ), Pietro Ricci ( bub njevi, Italija ). Tonsku podršku daće Slobodan Bobo Stanišić ( Crna Gora ).

Početak koncerta zakazan je za 21 h u Dvorani Park. Cijena ulaznice je 2 eura.
Protekle noći publici su se u atrijumu Trga od muzike predstavili profesorka i jazz instruktorka Jelena Jovović sa polaznicima jazz radionica, učenicima Muzičke škole.
Dva solo i horski nastup koji su trajali nekih pola sata zaokruženi su izvođenjem kultne “Hit the road Jack” Ray-a Charles-a, za koju su mali džezisti sa instruktorkom nagrađeni velikim aplauzom.
Radionice su održavane u okviru festivala u Muzičkoj školi u prijepodnevnim časovima, jer je cilj festivala bio i edukativni segment, kako bi se ovaj pravac prbiližio mlađim generacijama.
“Imali smo jako malo vremena, ali smo zaista napravili fantastičan posao. Ono što mi je veoma drago jeste da je ovo samo početak moje saradnje sa Muzičkom školom, jer direktorica Nada Karadžić ima u planu da nastavimo sa radionicama i tokom školske godine. Već sljedećeg festivala vjerovatno ću biti i članica Savjeta što me veoma raduje”, poručila je Jovovićka.
Nakon nastupa polaznika jazz radionica, na malu scenu atrijuma Trga od muzike prof. Jovović pridružili su se gitarista Šule Jovović, bubnjar Zoran Ćele Ćetković, Branko Marković na kontrabasu i Filippo Rodolfi na klavijaturama. Koncert za oko stotinjak probranih poštovalaca jazz-a potrajao je do 22.30 h.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code