Larvicidno tretiranje komaraca i deratizacija na javnim površinama

Larvicidno tretiranje komaraca i deratizacija na javnim površinama

1
Podijeli

Na teritoriji Opštine Herceg Novi u ponedjeljak, 28. maja biće obavljen treći larvicidni tretman komaraca, kao i prvi (majski) tretman deratizacije javnih površina, sapoštavaju iz Sekretarijata za komunalne djelatnosti, ekologiju i energetsku efikasnost.

Apeluju na građane, vlasnike kućnih ljubimaca da u ovom periodu, shodno Odluci o uslovima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja sa napuštenim i izgubljenim kućnim ljubimcima, povedu računa o bezbijednosti svojih ljubimaca.

Picerija i restoran

– Larvicidno tretiranje komaraca se sprovodi na područjima kao što su bare, kanali, otvoreni vodotoci, gradska groblja i septičke jame. Kao larvicidno sredstvo koristi se biološki larvicid tj. preparat dimilin na bazi diflubenzurona, koji nije opasan po ljude i sisare u cijelini, i nije toksičan za ptice i pčele već samo za ciljane štetočine. Obavljaju se tri tretmana u toku godine, i to, u martu, aprilu i maju – navode iz Sekretarijata.

Deratizacija se sprovodi na teritoriji Opštine Herceg Novi od graničnog prelaza Debeli brijeg do Kamenara, duž magistrale, kao i ulicama Sava Ilića, Njegoševa, Save Kovačevića, pojas uz obalu Šetališta Pet Danica i priobalni put duž rivijere.

– Deratizacija obuhvata kanalizacione šahtove i sva kontejnerska mjesta na području Opštine, kao i javne zelene površine oko stambenih objekata. Kao preparat koristi se preparat na bazi bromadialona (parafinski mamci) koji nisu opasni po zdravlje ljudi i koji imaju uticaj na ciljane štetočine – kaže se na kraju saopštenja.

1 komentar

  1. U visocije zone na rivijeri, posebno u Bijeloj , BHaošićima i Djenovićima niko nije zaprašivao komarce. Ne znamo što se čeka. Nikada se nije ovoliko kasnilo.

Ostavite komentar

*

code