Lazure Marina&Hotel primiće prve goste u 2018.

Lazure Marina&Hotel primiće prve goste u 2018.

2
Podijeli

Na kompleksu Lazure Marina&Hotel u Meljinama protekla godina bila je najteža od početka realizacije projekta, ali veoma interesantna za ovu kompaniju “Imperio Holding LTD”. Radovi su vrlo intezivni, iako je napravljena dvomjesečna pauza tokom ljetnje sezone:

– U 2018. planiramo otvaranje hotela, spa centra, marine i jahting kluba. Prve goste očekujemo već u maju iduće godine, a trenutno planiramo dalje korake, kako bi eventualne nelagodnosti naših gostiju, izazvane gradnjom, sveli na minimum – priča za Radio Jadran, projekt menadžerka, Anna Martynova.

Picerija i restoran

– Tokom ostatka godine pružili smo maksimum, kako bismo sve uradili što je brže moguće, naravno poštujući sve građevinske standarde i zahtjeve. U istorijskoj zgradi Lazaret završavamo sve radove, a nakon praznika startujemo i sa uređenjem terena. Imamo dosta problema sa podzemnim vodama, koje nas prate gdje god da kopamo. Kako Lazaret nije imao ni vodu niti električne istalacije, morali smo mnogo da kopamo – objašnjava ona i dodaje da se problemi rješavaju zahvaljujući odlično uigranom timu inženjera, arhitekata i građevinaca.

Strogo poštovanje konzervatorskih uslova

Kako unutar istorijske zgrade nije bilo dovoljno mjesta za kuhinju, bili su primorani da prave podzmenu prostoriju za tu namjenu. Drugi veliki problem jeste što zgrada Lazaret ima veliku istorijsku vrijednost, pa na njoj nisu dozovljene nikakve građevinske intervencije koje bi joj promjenile izgled.

– Svi jako dobro znaju da je daleko jeftinije i lakše izgraditi nešto novo od nule, nego renovirati staro. Naročito kada je riječ o objektu koji će proslaviti 289 rođendan sljedeće godine. U projektu postoji jako mnogo ograničenja, kojih se mi striktno držimo, a sve uz nadzor i provjeru konzervatorskog tima – objašnjava Martynova.

Konzervatorski tim vodi računa o svim detaljima: gdje i na koji način postaviti cijevi, kakav raspored mora biti u sobama i restoranima, koji materijali i boje se mogu koristiti, koja vrata i prozori se smiju postaviti.

– Ponekad je jako teško ispratiti sva ova ograničenja, a istovremeno napraviti hotel od 5 zvjezdica. Ali, nama je stvarno drago da imamo konzervatorske uslove, jer ćemo time što poštujemo sva ta ograničenja biti apsolutno sigurni da nećemo napraviti nikakvu štetu i umanjiti vrijednost istorijskoj zgradi – navodi ona.

Lazaret jedinstven u svijetu

Većina namještaja za 25 luksuznih soba-apartmana za Lazaret je naručena. Projekti enterijera su veoma sofisticirani, kaže Martynova, pa neće biti ni slični standardnim hotelima bilo gdje u svijetu:

– U kompleksu neće postojati dvije iste sobe, već će sve imati jedinstven raspored i izbor namještaja, koji je dopreman iz različitih evropskih zemalja, odnosno Grčke, Italije, Španije, Poljske i Irske. Većina ugradivog nameštaja (ormari, police, pregradni zidovi) je naručena iz Srbije.

Izgradnja bazena i cjelokupne zgrade spa centra napreduje veoma brzo, pa Martynova obećava njihovo natkrivanje već u februaru, dok je završetak radova na instalacijama planiran za mart. Nakon toga će biti nastavljeno uređene enterijera i eksterijera, a cjelokupan posao oko uređena zelenila biće priveden kraju do otvaranja hotela.

U marini biće vezova i za lokalne ribare

Izgradnja marine, takođe, teče po planu. Nasip glavnog lukobrana biće završen do kraja januara:

– Takođe smo preduzeli postavljanje kesona. Ovaj dio posla privodimo kraju u martu, a nakon toga nas čeka i postavljanje električnih i vodoinstalacija, kao i postavljanje pontona. Predviđen je prikladan broj mjesta za lokalne ribare, tako da će biti dovoljno prostora za sve – kazala je Anna Martynova.

Stručna restauracija kapele Sv Roka

U krugu kompleksa nalazi se i stara kapela Svetog Roka iz 18. vijeka. Posao restauracije iziskuje mnogo strpljenja, pažnje i iskustva, zbog čega je angažovana kompanija Studio Prostor, koja se profesionalno bavi ovakvim zahvatima. Kapela dobija obnovljeno ruho i Martynova završetak restauracije kapele , koja je u srcu kompleksa, najavljuje za početak aprila.

Zapošljavanje

Ruski investitor nastoji da u svom kompeleksu zaposli najbolje stučnjake, a prvenstveno one sa ovog područja. Na pitanje kako je prošao prvi konkurs za deset menadžera naša sagovnica kaže da su veoma zadovoljni procesom zapošljavanja:

– Radujemo se susretu sa mnoštvom talentovanih i sposobnih profesionalaca. Drago nam je da je naš projekat privukao veliku pažnju građana Herceg Novog, kao i kandidata širom Crne Gore. Dio rukovodećih pozicija je već popunjen i naše kolege će sa radom početi već u januaru. Međutim, potrebno nam je još zaposlenih i svako ko je zainteresovan može poslati CV za pozicije koje su navedene na našoj web stranici www.lazure.me/careers – objašnjava Martynova. Kompanija je nedavno otvorila konkurs za određen broj radnih mjesta u hotelu i restoranu, a konkurs za radna mjesta u marini planiran je za početak februara.

Naša zemlja dobar ambijent za investitore

Nakon dosadašnjeg iskustva u stasavanju turističkog kompeksa u Meljinama Anna Martynova je pozitivno ocijenila Crnu Goru i Herceg Novi, kao ambijent za investicije i biznis.

– Crna Gora je veoma mlada zemlja, što daje veliku prednost investitorima, vjerujemo da ne postoji ništa što je nemoguće, ali svi koji ulažu u stranu zemlju moraju da poštuju, ne samo njene zakone, već i njenu tradiciju i narod. Mi smo suštinski dugoročno fokusirali aktivnosti, ali u nekim slučajevima ne vidimo dovoljno visok nivo posvećenosti naših partnera, uključujući tu i državne institucije i komercijalne dobavljače, koji su zainteresovani za kratkoročne koristi, više nego za dugoročnu, plodotovrnu saradnju koja bi dobro uticala na cijelu zajednicu – navodi, ipak, ona. Ali i dodaje da to ne pominje kako bi se žalili, nego kako bi se izvinili zbog visokih nivoa kontrole i predostrožnosti koje imaju u saradnji sa partnerima.

– Sa nestrpljenjem očekujemo otvaranje hotela i marine, planirane za 2018. godinu. Nadamo se da će ona biti interesantnija i plodotovrnija za nas, naše kolege, kao i naše buduće goste – kazala je za kraj razgovora.

2 Komentari

 1. Sve zvuči divno i lijepo, za investitora pogotovo a dali će tako biti i za naše građane koji će tamo raditi.Dali će zaposleni raditi četri letnja mjeseca a onda arivederci uz minimalac ili bez njega do idućeg lijepa?U svakom slučaju razglednica iz Meljina biće fantastična!!!

  16
  2
 2. cestitke projektu. Tiho i radno iz dana u dan završavaju projekat. Želim puno uspijeha. Ovo će biti divno za grad, naslonjeno na šetalište grad nam se na najlepši način širi.

  PS: ipak su 3 Ruska popa dosta važnija za turizam u HNovom a vi iz Lazura malo više da se potrudite ????

  12
  3

Ostavite komentar

*

code