Ledeno i narednih dana

Ledeno i narednih dana

4882
1
Podijeli

Sinoptičari prognoziraju do sredine iduće nedjelje  ledeni talas. Jak vjetar istočnog i sjevroistoičnog smjera pojačava osjećaj hladnoće, pa  temperatura od -3 stepena, izmjerena u Herceg Novom u 18 časova, daje osjećaj kao da je 10 stepeni ispod nule.

zaledjena-barka-sutorina
Rijeka Sutorina

Zaleđena je svaka kap vode na otvorenom. Na hercegnovskoj rivijeri tokom dana “zubato” sunce nije otopilo ni ledeni oklop na barkama u ušću rijeke Sutorine u Igalu.

Picerija i restoran

Premda je najavljeno smirivanje bure tokom noći, ona je pred veče opet pojačala. U Hidrometeorološkoj stanici u Igalu iza 17 h registrovali su udare do 27 m/sekundi, odnosno 97 km/h.

Ledeni Božić je u cijeloj Crnoj Gori, na sjeveru sa temepraturama i preko 20 stepeni ispod nule. Prošle godine je takođe bilo vjetra, ali temperatura u Hreceg Novom je na današnji dan bila “čak” 8 stepeni u plusu.

Prognoza za nedjelju 8. januar

Pretežno sunčano i veoma hladno, uz umjeren razvoj oblačnosti tokom popodneva. Vjetar povremeno pojačan i jak, sjevernih smjerova. Jutarnja temperatura vazduha od -26 do -5, najviša dnevna od -15 do 4 stepena.

UPOZORENJE za pomorce: Udari N i NE vjetra, 35 do 80 čvorova. More valovito do uzburkano.

Tokom noći vjetar  postepeno u slabljenju. More 3-5, na otvorenom moguće 6, tokom noći u postepenom smirivanju. Pretežno vedro, uz povremeno malu i umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura vazduha -7 do -4 najviša dnevna 1 do 4 stepeni.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code