“Leteći šugamani” najbolji na kvalifikacijama za City Games u Budvi

“Leteći šugamani” najbolji na kvalifikacijama za City Games u Budvi

0
Podijeli

Kotorska ekipa Leteći šugamani trijumfovala je sinoć u Budvi u okviru druge kvalifikacione večeri City Games takmičenja, održanom na bazenu Pizana i plasirala se u crnogorsko finale, koje će 31. jula biti održano na bazenu SC Morača u Podgorici.

Foto: Marin Cuk Vurnek EVENTography

Leteći šugamani nakon 6 odigranih igara prikupili su 53 poena, a slijede ih: Pingvini sa Madagaskara (Budva) 49 poena, Skuteri sa Lovćena (Budva) 38 poena, Boro pumpa (Kotor) 34 poena, Sunđeri (Podgorica) 11 poena i na 6. mjestu plasirala se budvanska ekipa Free B sa 10 poena.

Picerija i restoran

Premijerno izdanje City Games takmičenja u Budvi opravdalo je sva očekivanja organizatora i publike. Okupljeni gledaoci pratili su takmičenje u šest tradicionalnih City games disciplina: leteći vaterpolo, spašavanje turistkinje, trke bačvi, pršut, mošarka i veslo. Poslije dva sata borbe, sa osvojenih 49 poena, najbolji su bili momci i djevojke “Letećih šugamana” iz Kotora, saopštavaju organizatori.

Nezivjesno takmičenje otvoreno je igrom leteći vaterpolo, u kojoj su golovi padali na razne načine. Publika je mogla vidjeti mnogo atraktivnih i kombinovanih poteza, golova glavom, nogama i rukama, a sa 119 ostvarenih poena u ovoj igri najbolja je bila domaća ekipa pod imenom Skuteri sa Lovćena.

Koliko su ekipe bile podjednake najbolje govori podatak da je u ukupno 6 igara, čak pet timova osvajalo maksimalan broj poena. U drugoj igri večeri bljesnula je druga Kotorska ekipa Boro pumpa, koja svoje djevojke spasava brzo i bez greške, pa sa vremenom od 2:18 min osvaja najbolje vrijeme i na svoj konto upisuje prvu desetku.

Pingvini sa Madagaskara iz Budve bude se nakon treće igre i sa tri vrhunska rezultata u igrama utrka bačvi, pršut i mošarka izbijaju na prvo mjesto takmičenja. Uz bučnu podršku domaće publike u igru veslo ulaze sa dva poena prednosti pred Letećim šugamanima iz Kotora.

Kao i mnogo puta do sada, snaga i uigranost timova u veslanju, odlučilo je o novom pobjedniku večeri i plasmanu u finale Crne Gore. Ovoga puta najbolji u veslanju bili su Kotorani i zasluženo osvojili zlatnu medalju iz Budve i plasman u finale Crne Gore.

Premijerno City Games takmičenje u Budvi organizovali su Opština Budva, Turistička organizacija Opštine Kotor i Adria events agencija.

Kvalifikacioni turnus City Games-a nastavlja se u subotu u Herceg Novom, na bazenu Jadran. Prijave ekipa mogu se obavljati do večeras na zvaničnom sajtu igara www.citygames.com, a program na bazenu Jadrana počeće sjutra veče u 19.30 h.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code