Liberalna partija: Jednake šanse svima u Tivtu za bolju budućnost

Liberalna partija: Jednake šanse svima u Tivtu za bolju budućnost

977
1
Podijeli

liberali tvLiberali Tivta sa listom “Svjetionik sigurne luke” snažno će doprinijeti razvoju Tivta sa osnovnim ciljem da se omoguće jednake šanse svima koji žele svojim radom i znanjem ostvariti bolju budućnost našeg grada, poručeno je sa dašanje press konferencije u Gradiošnici.

Nosilac liste “Svjetionik sigurne luke-liberali Tivta” Boro Samardžić, predstavio je 10 ključnih, zajedničkih, projekata za  bolji Tivat.

Picerija i restoran

-Liberalna partija u Tivtu se zalaže za nastavak reforme lokalne samouprave i omogućivanje građana da se akivnije uključe u proces pripreme i donošenja odluka. Podržaćemo osnivanje Udruženja privatnika Tivta koje će, zajedno sa lokalnom samoupravom, osmisliti privredni ambijent opštine i raditi na smanjenu nezaposlenosti.

Predložićemo da zaposleni u privatnom sektoru imaju jednaka prava u rješavanju stambenih pitanja kao zaposleni u opštini i javnim preduzećima – kazao je Samardžić.

U susret razvoju, Tivtu su neophodni  urbanistički planovi i u njihovo donošenje liberali će aktivnije  uključiti nevladin sektor i građane.

– Omogućićemo još veći razvoj kulture i sporta u Tivtu, uz maksimalnu transparentnost u njihovom finansiranju  – rekao je Boro Samardžić.

Cilj LP je da bude dio vlasti u Tivtu. Liberali nikad nisu bili dio vlasti u ovoj opštini, uvijek smo bili opozicija. Došao je trenutak da preuzmemo odgovornost i da učestvujemo u vlasti. Ubjeđen sam da će liberali biti tas na vagi nakon 17. aprila i da se bez nas neće moći konstituisati vlast, kazao je lider LP Andrija Popović.

– U Tivtu je potrebno unaprijediti saobraćajnu infrastrukturu, zaobilaznica od Gradiošnice do Opatova. Tivtu treba zatvoreni bazen i zadovljstvo mi je da kažem da je u republičkom budžetu odvojeno 200 hiljada eura za izradu projekta zatvorenog bazena u Tivtu, a na inicijativu Liberalne partije – istakao je Popović.

– U Liberalnu partiju sam ušao da pomognem da se unaprijedi kultura i ukupno stvaralaštvo u Tivtu. Tu mogu da dam svoj doprinos kao umjetnik iz umjetničke porodice. Treba da ulažemo u umjetnost i sport kao podsticaj mladima – kazao je kandidat za odbornika liberala Tivta, Milivoj Slabi.

– Tivat je svjetionik, grad mira, ljubavi, sloge, grad dobrih ljudi. A liberali će pomoći da se „uštimaju žice“ lokalne vlasti. Tada je i zvuk mnogo bolji. Eto, sklada i harmonije. Ovdje ima kvaltetnih ljudi koji mogu mnogo da pomognu, posebno u oblasti kulture. Oni manje kvalitetni neka nas gledaju i prate – poručio je savjetnik za kulturu, Marinko Pavićević.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code