Lidija triatlonka – odmetnica

Lidija triatlonka – odmetnica

0
Podijeli

Jedina Crnogorka koja se ove zime takmiči na ledenim stazama Norveške je brza, čila i šarmantna članica Triatlon kluba Herceg Novi, ali i spretna podvodna ribolovkinja “Mamule”, Lidija Vukić.

– Koliko znam jedina sam bila iz Crne Gore na tri polumaratona, a na maratonu 10 km, u Oslu, sa mnom je bio drug koji živi u Norveškoj. Trčali smo po samom ledu, na 11 stepeni ispod nule, u patikama sa klincima na đonovima. Od 720 trkača bila sam 13. u kategoriji od 31 godine, odnosno od 390 žena – napisala je Lidija svojima u TK Herceg Novi.

Picerija i restoran

Lidijino “odmetništvo” i ogromna energija inspirisali su njenu prijateljicu, takođe triatlonku, Tamaru Lepetić, da joj posveti par redaka, što zalužuje i objavu na Jadranovom portalu:

“I taman kada pomislismo da joj primorska klima prija, da je arija, bar onih dana kada dune bura, dovoljo oštra i jaka, Novljanka po senzibilitetu, porijeklom Cetinjanka, Lidija Vukić se odmetnula daleko, tek toliko da joj ne možemo za jedan dan biciklom doći u goste.

Zemlja fjordova i dugih razuđenih obala, Norveška je (za) sada njeno staniše i utočište. Ako je suditi prema morskim i planinskim prostranstvima koje svakodnevno pohodi i od kojih nam, ovdje u Novom, taman između dva pljuska martovske kiše, zastane dah, sa ohrabrenjem je bodrimo i pomalo ljubomorno šutimo sav onaj humor koji ne možemo uživo od nje čuti.

 

No, snažnije i glasnije, čujemo njene korake koji se ubrzavaju i prerastaju u trke na 10km (Oslo Winterrun 10k – februar- 50:53), ali i one polumaratonske na kojima postiže lične rekorede. Lidija je, kako bi opravdala surovost porjekla i istovremeno učinila da se ponosimo njom, učestvovala na tri polumaratona: Stavanger polumaraton (1:48:43), Egersund polumaraton (1:41:18), Sola Polumaraton (1:43:59).

Na posljetku, nadamo se da naše Jadransko more, ipak, neće zamijeniti za njihova tri, Sjeverno, Norveško i Barensovo, te da će je naši saveznici, „sile“ vjetrova, ipak, zadržati u krugu novske luke, od juga do bure, i obrnuto”- napisala je o Lidiji, Tamara Lepetić.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code