LIDIJA VUKIĆ I LUKA ČUPIĆ NAJBOLJI CRNOGORSKI TRIATLONCI

LIDIJA VUKIĆ I LUKA ČUPIĆ NAJBOLJI CRNOGORSKI TRIATLONCI

203
0
Podijeli

Trkom u 4. kolu triatlon lige Crne Gore u Tivtu na plaži Kalardovo proteklog vikenda je zaključena triatlon sezona kao i triatlon liga Crne Gore za 2015, a ukupni pobjednici lige su Lidija Vukić u ženskoj konkurenciji i Luka Čupić u muškoj konkurenciji, oboje članovi Triatlon kluba Herceg Novi.

U disciplini sprint triatlon (750 m plivanje, 20 km biciklizma, 5 km trčanja) prvo mjesto u ukupnom poretku Novljani su obezbijedili uveliko prije posljednjeg kola, a za ligu Crne Gore pored 4 kola lige bile su bodovane i 4 trke koja su ujedno bile državna prvenstva, a to su: Duatlon kup u Herceg Novom, Olimpijski triatlon Plavnica u Podgorici, Bokeški noćni akvatlon u Tivtu i Bokeški triatlon u Perastu.
Na završnoj trci sezone je učestvovalo 16 takmičara od kojih je 13 uspješno završilo trku. Prvi kroz cilj je prošao Luka Čupić, sa vremenom 1:08:14, nakon njega stigli su Dušan Milošević (TK Podgorica) i Dragan Jovanović (TK Kotor) dok je kod žena najbolja bila Žana Pavićević (TK Podgorica) sa vremenom 1:36:45.
Iako je ovom trkom završila sezona, Triatlon klub Herceg Novi nastavlja sa aktivnostima.
– Već sljedeći vikend čestvuju na Podgoričkom i Ljubljanskom maratonu, a za 1. novembar najavljuju nastavak lige trčanja. Takođe, uskoro kreće sa radom i škola triatlona koju će voditi jedan od najboljih triatlonaca u našoj regija Jakša Diklić. Škola će prije svega biti namjenjena svima koji žele da se isprobaju u ovom veoma atraktivnom sportu i uspješno završe neku od velikog broja trka koje nas očekuju naredne sezone – poručuju iz TK Herceg Novi.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code