„LIGHTHOUSE OF MONTENEGRO“ DOBIO UT USLOVE ZA REKONSTRUKCIJU HOTELA

„LIGHTHOUSE OF MONTENEGRO“ DOBIO UT USLOVE ZA REKONSTRUKCIJU HOTELA

627
0
Podijeli

Ministarstvo održivog razvoja i turizma dostavilo je kompaniji „Lighthouse of Montenegro” urbanističko tehničke uslove za izradu tehničke dokumentacije za rekonstrukciju bivšeg hotela „Metalurg” u Igalu, koji je izgrađen prije 34 godine.

– Nakon petogodišnjeg čekanja opštinske administracije na plansku dokumentaciju, konačno se krenulo sa „mrtve tačke”. Sada kada nam je Ministarstvo izdalo UT uslove prema njima ćemo definisati projekat i raditi na dobijaju građevinske dozvole za „Lighthouse” – kaže nam izvršni direktor, Jovan Vukalović.
Rekonstrukcijom su obuhvaćena posljednja dva sprata bivšeg „Metalurga”, nadogradnja za dva luksuzna apartmana, kao i velike terase za restoran. Hotel će imati konferencijsku salu i spa, biće standarda 4 zvjezdice, sa ukupno 105 smještajnih jedinica. Prema riječima Vukalovića, namjera je da to bude gradski hotel koji će biti otvoren cijele godine.
– Ulaganje će vjerovatno biti oko 3 miliona eura, ali s obzirom da će vjerovatno papirologija oko dobijanja dozvole potrajati do Nove godine nije realno očekivati zbog sezone da počinjemo sa radovima prije septembra iduće godine – kaže Vukalović.
Hotel „Lighthouse”, stari Metalurg bio je sindikalno odmaralište, a nakon privatizacije i djelimične adaptacije danas predstavlja značajan dio turističke ponude Herceg Novog.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code