Lijep gest: Solidarnost sa Bolnicom Meljine

Lijep gest: Solidarnost sa Bolnicom Meljine

11
Podijeli

Dobra volja pojedinca, kojom će animirati najbliže prijatelje, saradnike, komšije i širu javnost, dovoljna je da se pokrene akcija prikupljanja pomoći onima kojima je potrebna. U to je ubijeđena Novljanka, Dara Vukadinović, kojoj je želja da pomogne koliko-toliko  funkcionisanje Opšte bolnice Meljine. Darivala je sa prijateljicom pošadu i lencune.

Kako priča za Radio Jadran, živi u neposrednoj blizini Bolnice, koja nam je najmanje jednom u životu svima bila prijeko potrebna. Opštu, tešku finansijsku situaciju u koju je zapala već duže ova loše privatizovana ustanova, ne podnosi lako. Naročito od nevremena koje je prije mjesec pogodilo dio Herceg Novog, posebno Bolnicu i oštetilo moblijar i djelove Bolnice:

Picerija i restoran

– Na riječima smo svi jaki. Na društvenim mrežama isto tako, ali kad treba da budemo konkretni, onda nas nema. Stoga sam htjela da sa riječi pređem na djela i tako pokrenem ostale – priča nam Dara.

Proteklih dana Bolnici je darovala nekoliko čaršafa i šolji za kafu ili čaj koje više ne koristi. Njoj se pridružila i prijateljica iz Norveške, koja je ovdje na terapijama i koja je donirala 50 eura:

– Mi smo tim novcem uspjeli da Bolnici kupimo još tanjira i slanika, jer im je dosta toga slomljeno tokom posljednjeg nevremena. Naravno, njima to nije dovoljno i trebalo bi još, ali ja koliko sam mogla učinila sam sa željom da isto tako naprave i drugi. Mislim da svi u kući imamo posteljine ili pošade koju ne koristimo, a koja je u pristojnom stanju i koja bi mogla koristiti drugima – navodi ona.

Dodatno je kaže teško saznanje da zaposleni skoro pa volontiraju, bez mjesečnih nadoknada, a uz to, morali su kako kaže sami da se pobrinu za flastere, gazu i sličan “sitniji” inventar.

– Ja znam da je Bolnica privatno vlasništvo, ima vlasnika, ali ti su ljudi tamo praktično kao volonteri da bi nas liječili ili spasili život. Zato smatram da kao društveno odgovorni građani moramo pokazati makar minimum solidarnosti sa njima – apeluje ona.

Svi koji bi kako kaže na ovaj način željeli da pomognu, mogu se konsultovati sa menadžmentom Bolnice.

11 Komentari

 1. Zašto menadžment bolnice nije izašao u javnost i zatražio pomoć ili možda jeste, pa nisam upućen?!
  I ja sam za svojih 45 god. nekoliko puta koristio usluge bolnice, ali zaista mislim, da ovo nije dužnost nas pojedinaca.Ali posle svega što je loše urađeno sa bolnicom, posle ovakve privatizacije, peripetija, malverzacija raznih sa svih strana, peticija…mislite da će ovakve “simbolične donacije” nešto promijeniti?Vjerujte, ovi odozgo se smiju i sprdaju, ubijeđen sam.Jedino, u ovakvoj situaciji posle svega, trebalo je pomoći da ova ustanova za sad, održi pružanje hitne medicinske pomoći(toliko se može) i uputi pacijenta dalje, u drugu bolničku ustanovu.Prosto je nemoguće ovakvim donacijama obezbijediti kvalitetno stacionarno liječenje na internom, hirurgiji i sl.Čemu to?Bolnica je u očajnom stanju.A da ne govorim o pacijentima na fizikalnoj rehabilitaciji na “Centru”.Treba li i tamo nositi lencune i pošadu?To, uglavnom, nisu životno ugroženi pacijenti.Ne znam, možda ću biti pogrešno shvaćen, ali eto, ovo je ipak moje mišljenje.

  6
  2
  • Koji si ti “strucnjak”za sve,nema teme na portalu a da ti ne das
   svoj “strucni komentar”.Ako nemas nista pametno za reci,
   a ti suti…

   Mudar je tko zna pametno šutjeti.
   Latinska poslovica

   18
   6
 2. Cujte, sve je to lijepo i fino ali ovo se moglo hvaliti 91/95 ili 99.te, danas je ovo šprdnja. ovoliko pošada i lencuna vlasnik Knežević i oni što su mu to prodali ” pojedu” za svaki doručak. Treba nam održivo rješenje, Knežević to nje može donijeti. ne može ni Brković koji kao restruktuira Boku / čitaj rasprodaje. ostala za sada dva parkinga/. Ovim problemi traže ouzbiljniji prilaz a ne tra la la.

  18
  2
 3. Donacija od srca..za svaku pohvalu.
  Poćiću u do Bolnice i pitati šta im je urgentno neophodno,ne mogu kao pojedinac puno pomoći,ali me je Dara podstakla,a i prenijeću to drugima.
  P.S.:
  Čujem da će grad ponovo da bude sponzor boks meča,znači ove godine su bacili 30 000 eura u vjetar,na glupost,samo radi slikanja na kraj meča sa zahvalnicom.

  45
  5

Ostavite komentar

*

code