„Lista za ljubav“ na sceni između crkava u Budvi

„Lista za ljubav“ na sceni između crkava u Budvi

509
0
Podijeli

lista za ljubav 3Dramski program budvanskog Grad tetatra biće nastavljen večeras predstavom „Lista za ljubav“ Teatra mladih iz Podgorice i Hercegnovskog pozorišta. Predstava će u 21.30 h biti odigrana na sceni između crkava.

Nastala je po istoimenom tekstu Norma Fostera, dok se za režiju pobrinuo Teatar mladih. Bavi se potragom za idealnom ljubavlju.

Picerija i restoran

U pratećem tekstu potencijalnoj publici se postavlja niz pitanja: „Da li ste ikada napravili svoju ljubavnu listu?! Da li ste zamišljali kakve bi osobine trebalo da posjeduje vaš idealan partner/ka?! Šta se događa kada poučeni iskustvima iz bajki žudite za idealnim partnerom, svojim princem na bijelom konju?! Ili svojom princezom?! Da li i u stvarnom svijetu (izvan bajki) zbilja postoji naš “komadić koji nedostaje”, bez mane, jedinstven, skrojen po našoj mjeri?! Ili na kraju iz tog začaranog ljubavnog kruga  izlazimo zaljubljeni u ljubav kao nešto naše, ne sasvim savršeno, ali naše biće, biće kod kog volimo i one male nesavršenosti, pa najčešće baš one budu razlog da gradimo ljubav.

U današnjem internet svijetu, na različitim portalima možete pronaći niz blogova na temu “Da li savršen partner postoji’ ili ’Mit o princu na bijelom konju”… ali i tekstove “Drage Savete” poput “Kako da nađete svog princa na bijelom konju”, pa onda gdje da ga nađete, kako da vam ne “pobjegne” ili testove tipa “Da li ste sposobne da pronađete i zadržite svog idealnog partnera”?!  Teško je ne primjetiti da je većina ovih tekstova, ako ne i svi, posvećena i obraća se isključivo ženskom dijelu populacije“.

“Lista za ljubav” otkriva šta se dogodi kada dva muškarca Bil i Leon upadnu u zamku zvanu Džastin. Idealna partnerka, java ili san?“

Kostimografiju i scenografiju predstave uradila je Vana Prelević, muziku je odabrao Branko Ilić. U predstavi igraju: Marija Đurić, Goran Slavić i Branko Ilić.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code