Ljetnja škola i međunarodni festival saksofona u Herceg Novom

Ljetnja škola i međunarodni festival saksofona u Herceg Novom

0
Podijeli

Od 5-15. avgusta u Herceg Novom biće organizovana III Međunarodna ljetnja škola saksofona – Summer SAXperience, u sklopu Međunarodnog festival saksofona – Belgrade SAXperience.

Mladim i talentovanim saksofonistima škola će pružiti jedinstvenu priliku da, u ljetnjoj afmosferi, uz zabavu i druženje, na atraktivan način, uče od najeminentnijih saksofonista, koji dolaze iz različitih djelova Evrope i svijeta.

Picerija i restoran

“U saradnji sa Francuskim institutom i Italijanskim centrom za kulturu profesori ovogodišnje Ljetnje škole su najistaknutiji i vrhunski saksofonisti. To su profesori Francesco Santucci (RAI Radiotelevisione orchestra – Roma Big Band), Nicolas Arsenijević (Concervatoire de Chaville – Paris), Uki Ovaskainen (Finland, FMU Beograd) i Milan Savić (Belgrade SAXperience).

Summer Saxperience omogućiće učesnicima Ljetnje škole da naučeno znanje prikažu na nastupu na završnom koncertu na Trgu Mića Pavlovića kod Muzičke škole Herceg Novi”, najavljuju organizatori.

U toku Ljetnje škole biće organizovan i Međunarodni festival saksofona Summer SAXperience, na kome nastupaju profesori škole sa gostima. Koncerti su planirani od 12 – 14. Avgusta. Prve dvije večeri, koncerti će biti organizovani na Trgu Mića Pavlovića, odnosno Trgu od muzike kod Muzičke škole. Nastupiće: Francesco Santucci, Nicolas Arsenijević, Uki Ovaskainen, Milan Savić I Ivan Aleksijević. Noć kasnije nastupiće polaznici Ljetnje škole saksofona. Posljednju noć, koncert će biti upriličen na Trgu Bellavista, na kojem će se predstaviti Banda saxofonista.

Ansambl Banda saksofonista čine učenici Osnovne i Srednje muzičke škole Josip Slavenski – Antonela Ilijić, Lazar Đorđević, Katarina Tolić, Mateja Blažić i Lazar Đurić. Sastav je okupljen kako bi mladi izvođači stekli iskustvo kamernog muziciranja. Banda saksofonista nastupa pod vođstvom saksofoniste profesora Milana Savića i izvodi popularnu muziku u aranžmanu za ansambl saksofona.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code