LOKALNI PARLAMENT OSTAVIO ZA KRAJ GODINE “GORUĆA” PITANJA

LOKALNI PARLAMENT OSTAVIO ZA KRAJ GODINE “GORUĆA” PITANJA

94
0
Podijeli

Vjerovatno će posljednje zasjedanje lokalnog paralamenta u Herceg Novom u ovoj godini, zakazano za sjutra, biti okončano u dva dana.

Jer, teško je povjerovati da odbornici imaju toliko kpaciteta da savladaju 24 tačke dnevnog reda „u cugu”.
Među njima su i one teme koje su u ovoj godini izazivale najviše pažnje medija i javnosti. Odnose se na predlog Rješenja o izmjeni Rješenja o obrazovanju Savjeta JU “Gradski muzej Mirko Komnenović i Galerija Josip Bepo Benković”, te predlog Rješenja o imenovanju Savjeta JUK “Hercegfest”.
Biće riječi i o predlozima odluka o davanju saglasnosti na Statut “Parking servisa”, “Sportskog centra Igalo” ,”Vodovoda i kanalizacije” i “Komunalno stambenog”, koji postaju DOO.
Rasparavljaće se i o programu rada Turističke organizacije Herceg-Novi za 2014. godinu sa Finansijskim planom. Hercegnovski odbornici biće upoznati i sa ovogodišnjem radom TO i Anketom turista, sa predlogom mjera za nerednu sezonu. Za očekivati je upravo na priči o turizmu oštru polemiku, s obzirom da je propao pokušaj opozicije da sazove vanrednu sjednicu Skupštine o turističkoj sezoni.
Između ostalog, tu je i predlog Odluke o Budžetu Opštine Herceg-Novi za 2014. godinu i Program rada Skupštine.
Podsjećamo da je na posljednjem zasjedanju odbornik vladajućeg PzP-a Miloš Bigović upozorio da ne postoji ni Savjet lokalnog javnog servisa, Radio Herceg Novog, te da bi zbog toga izvještaj o radu trebalo da bude dostavljen Skupštini do konstituisanja Savjeta, s obzirom da se sredstva za Radio Herceg Novi izdvajaju iz budžeta.
Šef odborničkog kluba DPS-a Andrija Radman je podstaknut time tražio i da se ispita stanje u Radio Hreceg Novom i pripremi izvještaj za sljedeću Skupštinu, što nije prošlo.
Međutim, neočekivano, tek pri kraju rasprave o budžetu za narednu godinu, „prelomio” je šef odborničkog kluba glavne vladajuće partije, SNP-a, Obrad Gojković. Predložio je zaključak sa 4 tačke koje su se odnosile na Radio Herceg Novi i koje su jednoglasno usvojene. Skupština je obavezala ovaj lokalni javni servis da dostavi izvještaj o stanju u toj kući, funkcionisanju Savjeta, broju zaposlenih, finansijskom poslovanju. Tako da će skoro na samom kraju Skupštine na tapetu biti Radio Herceg Novi.
Početak sjednice zakazan je za 8.30 h.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code