Los Anđeles: “Igla ispod praga” u trci za Oskara-uspješna prva projekcija

Los Anđeles: “Igla ispod praga” u trci za Oskara-uspješna prva projekcija

2
Podijeli

igla-ispod-praga-laDugometražni igrani film “Igla ispod praga” Ivana Marinovića je sinoć imao uspješnu prvu projekciju u Los Anđelesu u sklopu kampanje za nagrade Američke Akademije za najbolji dugometražni igrani film van engleskog govornog područja.

Projekcija je organizovana u okviru European Film Promotion programa i uz pomoć Ministarstva kulture Crne Gore, dok je Q&A sa rediteljem i producentom filma vodio Pavel Jech, profesor prestižnog američkog Chapman Univerziteta.

Picerija i restoran

“Igla ispod praga” će se zahvaljujući finansijskoj podršci u iznosu od 15.000 eura  Turističke organizacije Herceg Novi, koja je u kampanji prepoznala jedinstven potencijal za promociju Herceg Novog, prikazati još dva puta u Los Anđelesu. Imaće i profesionalnu podršku američkih publicista koji će organizovati dalju kampanju. Time će biti omogućeno da što veći broj članova Akademije odgleda film i svojim ocjenama poveća šanse da se film nađe u užem izboru za prestižnu nagradu.

Podsjetimo, „Igla ispod praga“ za koju je Ivan Marinović pisao i scenario, je priča o stanovnicima malog sela na Luštici koji su na pragu da prodaju veliku zemlju i time riješe sve svoje probleme. Jedina prepreka na njihovom putu je tvrdoglavi pop Petar koji odbija da proda svoj dio.

U filmu  igraju Nikola Ristanovski, Leon Lučev, Jelisaveta Seka Sablić, Ljubomir Bandović, Bogdan Diklić, Dragana Dabović, Goran Slavić, Dejan Đonović, Tihana Ćulafić, Filip Klicov, Mirko Vlahović, Stevan Radusinović i drugi.

Beogradska premijera je zakazana za 12. decembar u Sava Centru.

Film su pored Turističke Organizacije Herceg Novog sufinansirali Ministarstvo kulture Crne Gore, Filmski Centar Srbije, i Luštica Development.

2 Komentari

  1. Kada se vrate neka im ustupe mjesta (fotelje) ovi koji maštaju da će HN sa aplikacijama u evropskim fondovima bez osnove i kredibiliteta zaslužiti nedostižnu titulu iz oblasti kulture. Čestitke filmskoj ekipi koja predstavlja HN u najboljem svjetlu.

Ostavite komentar

*

code