LOŠIJI PROMET U GRADSKOJ LUCI NA ŠKVERU, ALI KVALITET USLUGA SE POPRAVLJA

LOŠIJI PROMET U GRADSKOJ LUCI NA ŠKVERU, ALI KVALITET USLUGA SE POPRAVLJA

81
0
Podijeli

Manje jahti i manje novca nego lani ostvareno je za sedam mjeseci ove godine u Gradskoj luci na Škveru.

Uprkos nižim cijenama vezova nego u okružernju, prihodovano je svega 27.300 eura.
U toku jula zabilježen je promet od 290 plovila i prihodovano 13.300 eura, što je za četvrtinu manje. Naplata vezova za plovila koja su tu duže vrijeme uslijediće ovog mjeseca.
– Više je uzroka koji su uticali na slabije poslovanje i manji broj plovila u Luci, a jedan je taj što su u okolini Herceg-Novog otvorene dobro opremljene privatne marine. I buka koju stvaraju ugostiteljski objekti na Škveru, takođe utiče na slabiju posjetu i kraće zadržavanje plovila – objašnjava v.d. direktora Agencije za gazdovanje gradskom lukom, Vladimir Zloković. Ipak, nautičarima se dopada grad i usluge Luke u kojoj se zaposleni drže devize: “gost je uvijek u pravu”.
Cijene vezova ne mogu biti veće dok u Luci ne srede sanitarni čvor, toalete, tuševe.
– Pričao sam sa nautičarima iz Hrvatske. Oni su taj problem rješili montažnim toaletima, koji su sasvim pristojni i lijepo se uklapaju u ambijent. Tokom zime poradićemo na tome – obećava nedavno imenovani rukovodilac Agencije, Vladimir Zloković.
Zahvaljujući dobroj saradnji i zajedničkim naporima zaposlenih u Gradskoj luci i „Čistoći”, područje Škvera je čisto. Radnici Luke su nedavno očistili i cijeli lukobran u saradnji za Službom zaštite i spasavanja, što odavno nije urađeno. Stručna ekipa „Vodovda” treba što prije da popravili hidrante za redovno čišćenje lukobrana i seka sa druge strane lukobrana.
Treba obezbjediti i bolje radne uslove za Agenciju, koja je smještena u kontejneru od 6 kvdarata. Prema riječima Zlokovića postoji mogućnost da konkurišu za sredstva predpristupnih fondova EU koji finansiraju projekte održivog razvoja.
Bolje poslovanje Luke moguće je nakon sezone, jer na adresu Agencije već stižu upiti za taj period godine.
– To ranije nije bila praksa, pretežno zbog osiguranja, ali nastojaćemo „svim silama” da prihodujemo i na taj način, dodao je Zloković.
U saradnji sa opštinskom Službom za zajedničke poslove i informacione sisteme u toku je redizajniranje sajta Gradske luke, što će im omogućiti modernije poslovanje. Ovdje planiraju da bolje sarađuju sa sportskim društvom „Jugole Grakalić “, kao i sa ribarima sa Škvera.
Iako u Luci sada ima slobodnih vezova, oni nisu na raspolaganju novskim ribarima. Zloković se nada da bi koncesioni akt trebalo da reguliše broj ribarskih i operativnih vezova.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code