LUCI KOTOR VLADA PRIVREMENO USTUPILA KORIŠĆENJE DIJELA MORSKOG DOBRA

LUCI KOTOR VLADA PRIVREMENO USTUPILA KORIŠĆENJE DIJELA MORSKOG DOBRA

136
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Vlada je odlučila da se Luci Kotor na četiri mjeseca ustupi na korišćenje dio obale u Kotoru čime je omogućen nesmetan rad luke i u razdoblju nakon isticanja Ugovora o korišćenju morskog dobra.

Kako je saopšteno iz Vlade, iako je Luka Kotor bila u obavezi da uspostavi ugovorni odnos sa Lučkom upravom kao regulatorom, organi upravljanja i pored insistiranja Ministarstva saobraćaja i pomorstva i Lučke uprave nijesu preduzuli bilo kakve aktivnosti za ispunjenje te zakonske obaveze.
„Polazeći od činjenice da 17. maja 2015. godine prestaje da važi Ugovor o korišćenju morskog dobra, nametnula se potreba privremenog pravnog regulisanja statusa Luke Kotor do okončanja procedure u vezi sa dodjelom koncesije, shodno Zakonu o lukama”, saopšteno je iz Vlade.
Zbog toga Vlada je donijela zaključak da se privremeno luci Kotor ustupi na korišćenje dio morskog dobra u Kotoru na period od 120 dana, počev od 18. maja 2015, odnosno do završetka procedure za dodjelu koncesije.
„U donošenju ove odluke Vlada se rukovodila značajem Kotora za turističku ponudu u ovoj sezoni, jer bi zbog odsustva legalnog obavljanja djelatnosti Luke Kotor bio onemogućen prihvat i servisiranje brodova i jahti i posebno naglašeno pitanje sigurnosti i bezbjednosti plovidbe i boravka broda u luci”, saopšteno je iz Vlade.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code