Lučić ostaje na čelu Agencije, odluke po konkursima za još 6 lokalnih...

Lučić ostaje na čelu Agencije, odluke po konkursima za još 6 lokalnih funkcionera iduće nedjelje

37
Podijeli

Dosadašnji v.d. direktor Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog, Boro Lučić (pre)imenovan je u direktora ove Agencije, budući da je na konkursu koji je predsjednik Opštine Stevan Katić raspisao krajem oktobra bio jedini prijavljen.

Nakon formiranja komisija koje su prikupljale dokumentaciju i obavile intervju, donesena je odluka da on ovu funkciju obavlja od danas u naredne 4 godine. Tako je bilo navedeno i u konkursu, potvrdio nam je šef kabineta predsjednika, Vladimir Arsić.

Picerija i restoran

Uslov za apliciranje za mjesto direktora Agencije za izgradnju i razvoj grada bio je VSS – nivo obrazovanja VII/1, kao i tri godine radnog iskustva na rukovodećim mjestima, odnosno poslovima koji zahtijevaju samostalnost u radu.

Odluke za ostalih 6 javnih funkcionera u službi lokalne uprave za koje su raspisani konkursi krajem oktobra, trebalo bi da budu donesene sredinom sljedeće sedmice, potvrdio nam je Arsić.

Podsjetićemo, predsjednik Opštine, Stevan Katić krajem oktobra raspisao je još konkurse za izbor: glavnog administratora Opštine, direktora Direkcije za zastupanje i imovinu, rukovodioca Službe za unutrašnju reviziju, sekretara Sekretarijata za komunalne djelatnosti, ekologiju i energetsku efikasnost, direktora Službe za zajedničke poslove i informacione sisteme, sekretara Sekretarijata za lokalnu samoupravu.

Za glavnog administratora Opštine zahtijevana je takođe visoka stručna sprema – nivo obrazovanja VII/1- Pravni fakultet, 5 godina radnog iskustva i položen stručni ispit za rad u državnim organima kao posebni uslovi. Pored njih, kandidati bi trebalo da ispunjavaju opšte uslove utvrđene Članom 32. Zakona o državnim službenicima i namještenicima. Slični uslovi sa nivoom obrazovanja, radnim iskustvom od 3 – 5 godina kao i položenim pravosudnim ispitima za rad u državnim organima traženi su i na ostalim konkursima.

Rok za prijavljivanje istekao je 22. novembra.

Podsjećamo, funkciju v.d. glavnog administratora obavlja Nenad Đorđević. Direkcijom za zastupanje i imovinu rukovodi v.d. Jelena Poledica, Službom za unutrašnju reviziju Danica Sijerković, Sekretarijatom za komunalne djelatnosti, ekologiju i energetsku efikasnost v.d. sekretar Aleksandar Kovačević, Službom za zajedničke poslove i informacione sisteme Boris Obradović. Rukovodilac za Službu lokalne samouprave još nije izabran.

 

37 Komentari

 1. Lučić , gospodin čovjek , odmjeren u kontaktima , zna jezik ne bruka se ko drugi, zna da organizuje poao. Nije potrebno da zna arhikteturu, pravo, ekonomiju, građevinarstvo,geodeziju da bi bio direktor Agencije. Da je bogdo više Lučića u ovome gradu.

 2. STRUČNI/A SARADNIK/CA ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU
  MIRKO KOMNENOVIĆ JU gradski muzej i galerija JOSIP BEPO BENKOVIĆ – HERCEG NOVI

  Opis posla
  Oglas je objavljen 15-12-2017 Rok za prijavljivanje za konkurs/oglas – 8 dan/a
  Naziv zanimanja: Bachelor pomorskih nauka,
  Bachelor pomorskih nauka
  Radno mjesto: Upražnjeno
  Broj izvršilaca: 1
  Radno vrijeme: Puno
  Radno iskustvo:
  Vrsta radnog odnosa: Na određeno vrijeme
  Trajanje radnog odnosa: 6
  Broj radnih sati u nedjelji:
  Mjesečna zarada:
  Posebna znanja i vještine: Engleski – viši ili konverzacijski nivo,
  Poznavanje rada na računaru,
  Položen stručni ispit,
  Engleski – viši ili konverzacijski nivo,
  Poznavanje rada na računaru,
  Položen stručni ispit
  Rad u smjenama: Prije podne
  Smještaj: Nije predviđen
  Ishrana: Nije organizovana

  5
  3
 3. Sve skupljeno s koca i konopca nazalost…..jadni moj grade moj prelijepi Herceg Novi nedamo te nedamo boricemo se za nove izbore . Kome dadosmo kljuceve grada kukala nam majka na svim poljima od sporta preko kulture do ekonomije……

  45
  14
 4. Citam ove komentare i nije mi jasno. Lucic Boro je kapetan duge plovidbe, plovio po svijetu, dao mu tamo neki kapitalista brod da po morima prevozi neki teret. Pa ako mu je taj neko povjerio brod i zivote posade zasto da mu nedamo sansu da uradi nesto za nas grad. Sto ako je pomorac-kapetan duge plovidbe. Vidio je svijeta, naucio nesto. Ili vam smeta sto je ostvaren. Mogao je jos da navigava al valjda dosadilo, nije lako se topit po morima.
  Hvala na prostoru.

  37
  52
  • #vidi de po imenu da si i ti nekakav mornar#
   pa da te pitam nesto:
   jeli HN grad sa gradskom lukom?
   jeste,pa zasto onda nekog uspjesnog kapetana ne staviti da vodi recimo tu luku a ne mu dati da razvija i gradi grad.kakve covjek sa mora ima veze sa time gdje da se i sta gradi u gradu kad ga dobro i sam ne poznaje ??

   43
   8
  • Sigurno!
   A rekonstrukcija dijela šetališta počinje uskoro,
   ako Bog da i vrijeme i Sveti Nikola i Božić Njihov i Naš i Đokić & co i ….i grnčari i zakupci.

   20
   5
  • Iskreno Boro Lučić je uspio da situira svoju porodicu. Inače je Boro veoma pošten čovjek, ali nije edukovan za posao koji trenutno odradjuje za Opštinu Herceg-Novi. U pomorskim fakultetima u Crnoj Gori ne postoji nivo edukacije VII stepen školstva, i nije mi jasno kada je Gospodin Boro diplomirao masters studije Pomorstva, kada je dugo godina boravio u inostranstvu i radio kao predavač i savjetnik u nekim Pacifičkim zemljama, koje su imale potrebu za njegovim savjetima iz oblasti pomorstva. Toliko samo zbog istine, a ja vjerujem u njegovu snalažljivost i siguran sam da će Direktorsku funkciju obavljati na dobar način i mnogo bolje od mnogih prethodnika.

   26
   7
   • Kao što sam napisao u prethodnoj recenziji i kao vi “vasko” što ste dobro zamjetili u vašem komentaru, cijenjeni Boro je dohvatio svoj maximum u pomorstvu i ostvario sve za šta je bio sposoban. Došlo je vrijeme da ostavi pomorstvo i minimalnu platu od 5.000€ na mjesečnom nivou za Kapetana broda sa najviše radnih dana od 7 mjeseci godišnje i da sjedne u fotelju Agencije za razvoj HN-a sa maksimalnim mjesečnim primanjima od 2.000€ i 11 mjeseci konstantnog rada. Mi koji se u to amaterski razumijemo, sve nam je jasno, ali svako zna svoju muku i potrebe.

    12
    2
 5. a ljudi sta se moglo ocekivati od KONJEVICA I KATICA cak je BORO odlican izbor koga su mogli postaviti pa nemaju dva sposobna covjeka !!!!

  46
  10
 6. Boro je dobar pomorac,ima veze sa nekim zemljama koje mi nemozemo ni na kartu da nadjemo…ali je problem to sto nama netreba kapetan nego DOMACIN u opstini.

  45
  9
 7. a kako to da se na konkurs za najobicnijeg komunalnog policajca trazi polozen i drzavni i strucni ispit(strucni koji nemoze niko da ima ako vec nije radio u opstini !!!) a ovamo visoki rukovodeci kadar birate uz kaficu i karte,postavljate cak i svoje predsjednike mjesnih zajednica da bi mogli lakse da ocerupate i mjesnu i opstinsku kasu,samo se vi baskarite jos malo dok drzavni tuzilac nepreseli svoju kancelariju u HN na jedno godinu dana,ima da padne od posla.

  35
  9
 8. Za ekologiju Aleksandar Kovacevic bolje da ste stavili Jovanka Lepetic i ovako se ona sve pita ovi konkursi su toliko providni da postenom gradjaninu se smuci od ovakvog bezobrazluka. Bigovicu preduzmi nesto jer jos uvijek polazemo nadu u tebe nemoj da nas jos i ti razocaras i dr Maric.

  37
  11
  • Iako su svi obećavali da će se najzad riješiti Jovanke Lepetić, do sada nisu održali dato obećanje, a ko zna možda osvane i kao nekakav načelnik…

   14
   4
 9. Vama botovima smeta i kada se sistem menja u pravom smeru. Pustite ljude da pokušaju da poprave nešto, možda vam konačno svane u životu.

  14
  32
  • Nije tacno. ne mjenja se sigurno sa borom lucicem u pravom smjeru evo otkrismo ga sad poslije 40 godina njegovog uspjesnog zivota…… o cemu pricate????
   kuku nama sa njim…

   29
   9
 10. Čovek ima veliko iskustvo i reference u oblasti rukovođenja, planiranja i izgradnje, odlično poznaje propise i tenderske procedure. Iza sebe ima veliki broj realizovanih projekata tako da uliva povjerenje. I što nije zanemarljivo “Demokrata” je.

  15
  33
 11. uzas depolitizacija sve su slagali….
  jedini se javio na konkurs nije tacno…. da li ima polozen strucni ispit za rad u drzavnim ustanovama .. nema. znaci ned ispunjava uslove
  narod novski zeli vanredne izbore hitnooooo

  dje su ostali konkursi sportski centar,parking servis,turisticka.,i ostale opstinske ustanove…

  42
  14

Ostavite komentar

*

code