Luštica Bay do sada uložila 120 miliona eura i poštuje legislativu

Luštica Bay do sada uložila 120 miliona eura i poštuje legislativu

3
Podijeli

Kompanija Luštica Development posluje u potpunosti u skladu sa legislativom, poštuje zakonske propise i Ugovor o dugoročnom zakupu zemljišta na tivatskom dijelu poluostrva Luštica i redovno izmiruje zakonima i ugovorom predviđene obaveze, saopšteno je iz te kompanije.

U najveći investicioni projekat u turizmu i izgradnji rezidencijalnih sadržaja u Crnoj Gori, izgradnju integrisane destinacije Luštica Bay do sada je uloženo više od 120 miliona eura, što je više od deset odsto ukupne vrijednosti projekta koja je procijenjena na 1,1 milijardu eura.

Picerija i restoran

Sve obaveze oko zakupnine zemljišta, poreza i drugih dažbina su plaćene, neke i unaprijed, emitovane su akcije sa garantovanom dividendom za građane Crne Gore. Vladi Crne Gore je do sada plaćeno 10 miliona eura za zakup zemljišta, a, po osnovu dodatne rente, stekla je pravo na akcije u vrijednosti od tri miliona eura, navode iz Luštice development.

“Kompanija je platila troškove projektne dokumentacije za puteve MR1 i MR2, što nije bila njena obaveza, i ponudila da izgradi dio MR2 dionice što takođe nije bila obaveza kompanije, već isključivo dobra volja za saradnju kako sa Vladom Crne Gore tako i sa lokalnom zajednicom. Lokalnoj i široj zajednici do sada je kroz sponzorstva i donacije opredijeljeno više od 1,2 milion eura. Partnerstva sa domaćim kompanijama za rezultat imaju nekoliko stotina radnika i inženjera iz Crne Gore, od čega je samo na izgradnji hotela The Chedi Luštica Bay angažovano njih 210- saopštavaju iz kompanije.

Izmirenje obaveza prema Vladi Crne Gore kompanija takođe inicira na vrijeme, kao što je slučaj i sa dijelom prihoda od prodaje nekretnina koji pripada Vladi.


Kompanija Luštica Development razvija projekat izgradnje integrisane turističke destinacije Luštica Bay, na površini od 690 hektara smještenoj na poluostrvu Luštica u Tivtu. To je najveći najveći investicioni projekat u turizmu i izgradnji rezidencijalnih sadržaja na Mediteranu i biće otvoren za posjetioce tokom cijele godine. Projektom se predviđa izgradnja sedam hotela, dvije marine, više od 1000 stanova, preko 500 gradskih kuća i vila, šampionskog golf terena sa 18 rupa, komercijalno-administrativnog jezgra i ostalih neophodnih sadržaja.

3 Komentari

  1. Sagradise stanove pored mora za penzionere i penzionerke od kojih nikakve koristi necemo imat osim malo vece potrosnje hleba i mlijeka (i slicnih stvari). Bice to lijepo naselje zatvorenih skura pored mora 9 mjeseci godisnje.

Ostavite komentar

*

code