Luštica Bay globalni promoter Crne Gore i Tivta

Luštica Bay globalni promoter Crne Gore i Tivta

1721
3
Podijeli

Naselje Luštica Bay predstavlja ne samo najveći investicioni projekat, već i značajan činilac razvoja turističke ponude Tivta i Crne Gore, a takođe je i globalni promoter naše zemlje kao respektabilne investicione i turističke destinacije, ocjena je direktorke Nacionalne turističke oranizacije, Željke Radak Kukavičić.

delegacija-nto-u-lustica-bayDelegacija NTO, Ministarstva turizma i Sekretarijata posjetila je novi turistički grad na Jadranu vrijedan 1,1 milijardu eura, koji se gradi na tivatskom dijelu poluostrva Luštica.

Picerija i restoran

Radak-Kukavičić je razgovarala sa izvršnim direktorom kompanije, Darenom Gibsonom, a menadžment kompanije Luštica Development AD predstavio je Master plan budućeg kompleksa sa sedam hotela, dvije marine, profesionalnim golf terenom sa 18 rupa, više od 1000 stanova, 500 vila kao i sportske sadržaje, i druge objekte neophodne za funkcionisanje grada.

– Luštica Bay je jedan od najambicioznijih projekata u crnogorskom turizmu i među najvećim investicijama u ovom dijelu Evrope. Naš projekat je takođe globalni promoter Tivta i Crne Gore kao turističke destinacije, na čemu svake godine iznova radimo, kroz naše prezentacije na raznim sajmovima i drugim manifestacijama, ali i kroz saradnju sa globalnim, naročito zapadnoevropskim medijima – rekao je Gibson.

Direktorka NTO je dodala da Crna Gora posljednjih godina čini krupne poteze na promociji i unapređenju turističke ponude, kao i da je u tom smislu značaj i doprinos Luštica Bay-a.

Direktor prodaje i marketinga, Rudiger Flajhe predstavio je aktivnosti koje kompanija sprovodi na promociji Crne Gore kao destinacije i podsjetio da stanovnici Luštice Bay-a dolaze iz različitih djelova svijeta.

– Među stanovnicima imamo 31 naciju i svi su oni izabrali Tivat odnosno Lušticu Bay za drugi dom. Do sada je kupcima iz cijelog svijeta prodato 190 apartmana, gradskih kuća, vila i kondo apartmana – rekao je Flajhe.

Direktor sektora izgradnje Luštica Development, Nabil Mičel podsjetio je da se u kompleksu ubrzano radi na nekoliko gradilišta.

– Ova godina je jedna od najvažnijih u razvoju Luštica Bay-a jer završavamo radove na marini, počeli smo gradnju prvih vila u kompleksu, prvog hotela, a počinjemo i sa grubim radovima na definisanju golf terena – rekao je Mičel.

3 Komentari

  1. Eto,Luštica doživljava preobražaj kakvome se nikad nijesu nadali Luštičani koji su bili prisiljeni da se odseljavaju radi osnovnih potreba,škole i posla.Vjerovatno to sad i cijene.
    0    0

Ostavite komentar

*

code