Luštica bay i Mamula jedinstvena ponuda

Luštica bay i Mamula jedinstvena ponuda

2172
2
Podijeli

Egipatsko-švajcarska kompanija “Orascom” od 2013. godine u Crnoj Gori, preko svoje kompanije, Luštica development, na tivatskoj strani poluostrva Luštica, podiže novi grad Luštica bay. Istovremeno, Orascom je ove godine u februaru dobio i “zeleno svjetlo” za 49-godišnji zakup ostrva Lastavica sa tvrđavom Mamula, na ulazu u Bokoktorski zaliv.
lustica bay radovi 040716Prvi ugovor sa Vladom podrazumijeva ulaganje tokom 25 godina od 1,1 milijardu eura, a drugi investiranje od 15 miliona eura u restauraciju trvrđave i gradnju hotela na Mamuli, 18 mjescei od dobijnja dozvole.

dragana becirovic 040716Oba projekta biće povezana i jedinstvena ponuda Orascoma, odnosno Boke i Crne Gore, uvjeren je investitor. Pod stalnom su lupom javnosti, pogotovo Mamula, austrougarska tvrđava i bivši logor iz Drugog svjetskog rata. Biće to elitni hotel za bogate, ali koji treba da sačuva arhitekturu uz stroge konzervatorske uslove i spomen na žrtve stradalih. Kompanija Mamula Montenegro je registrovana u Švajcarskoj i u toku je registracija Mamula Montenegro, kao podružnice švajcarske kompanije, potvrdila nam je pr savjetnica projekta Mamula, Dragana Bećirović.

Picerija i restoran

Novosti iz Luštice bay-a uočavamo sami svaki put kada posjetimo ogromno gradilište. Izvršni direktor, Daren Gibson dočekao nas je sa informacijom da će u narednih 18 mjeseci njihovo ulaganje iznositi 100 miliona eura. U toku je gradnja 16 zgrada sa 88 stanova, u blokovima F i G. Prvi dio će biti završen u decembru ove godine, a osatlih osam zgrada  u maju. Već je prodato 80 odsto apartmana, kaže nam Gibson. Pitamo za cijenu i koliko može biti apartman u Luštica Bay-u dostupan prosječnom građaninu Crne Gore:

Daren Gibson– Imamo čitav niz raznih nekretnina. U zavisnosti od želje i mogućnosti može da se bira studio aprtman, trosobni aprtman, gradska kuća, vila… Trenutno stanovi koji se prodaju u okviru Marina village počinju od 230 hiljada eura pa naviše. U gornjem dijelu lokalcije ponuda će biti sa srednjim cijenama, a početnom od 120 hiljada eura – ističe Gibson.

U naselju sve rade po ubzanoj dinamici. Gibson najavljuje završetak  marine koja će imati 176 vezova, sljedećeg ljeta. Međutiim tzv. soft opening biće već u martu. On s ponosom ističe da su počeli pripremni radovi za prvi od sedam hotela. Zvaće se Promenada u blizini marine.

robert perryDirektor dizajna i planiranja, Robert Perry dodaje da lokalni i regionalni arhitekti završavaju glavni projekat. U sljedeća tri mjeseca će zatražiti građevinsku dozvolu za hotel, a onda kreću sa tenderom za izbor izvođača.

U kompaniji Luštica developmet planiraju već u septembru grube radove na  šampionskom golf terenu sa 18 rupa, po dizajnu američke kompanije Gary Player.

– Planirano ulaganje od 20 miliona eura za uređenje golf terena, a ukupno projektovano investiranje u okviru našeg projekta Luštica bej sljedećih 18 mjeseci je 100 miliona eura. To je ukupno od početka ulaska u projekat 180 miliona eura – kaže nam Gibson.

lustica bay radovi 040716 2Uprkos brojnim administrativnim i građevinskim izazovima na poluostrvu Luštica koje nema struju, vodu, puteve, uz odličnu saradnju sa Opštinom Tivat i Vladom, kao i korišćenje najsavremenijih tehnologija, poštujući ekološke standarde, budući grad se razvija po principima održivosti. Predviđeno ulaganje u infrastruklturu je 90 miliona eura.

2 Komentari

  1. Goran – slazem se 100%, a to mozda nece ni vidjati jer neznaju da gore uopste postoji nesto, a juce na autoboskoj je bilo hrpa smeca! e to je nasa dobrodoslica gostima ) a nazalost to je nasa kultura! (
    0    0
  2. Prije dva dana bio sam na Spanjoli ,prljavo,zapusteno,ziva zaraza,javni wc,isred ulaza smece na sve strane,oko kontejnera za smece. Prvi put razmisljam o tome da tvrdave treba dati na upravljanje nekom drugom, mi definitivno gazimo po nasoj istoriji,postali smo nekulturni,necivilizovani. !!!!
    0    0

Ostavite komentar

*

code