Luštica Bay: Počeli radovi na prvom golf terenu u Crnoj Gori

Luštica Bay: Počeli radovi na prvom golf terenu u Crnoj Gori

1
Podijeli

Narednih 12 do 18 mjeseci u naselju Luštica bay trajaće radovi na prvoj fazi golf terena, prvog u Crnoj Gori. U toku je grubo oblikovanje lokacija prve četiri rupe i golf vježbališta, o čemu je novinarima tokom obilaska kompleksa govorio izvršni direktor Darren Gibson.

– Veoma smo zadovoljni da možemo da najavimo početak izgradnje našeg šampionskog golf terena, sa 18 rupa i njegove prve faze. Upravo gradimo prve dvije rupe i možete pretpostavoiti da nas očekuje veoma zahtjevan posao. Plan nam je da posao završimo u naredne tri do tri i po godine u fazama. Takođe i da ponudimo objekat standardne golf akademije, koji se sastoji iz vježbališta i 4 golf rupe – istakao je Gibson.
Grubi radovi i iskopi, te formiranje golf rupa trajaće oko deset mjeseci nakon čega će uslijediti poravnavanje i finalno oblikovanje finim slojevima zemlje i finalno ozelenjavanje travnatim pojasevima.

Picerija i restoran

Prvi crnogorski golf teren u luksuznom gradu u izgradnji Luštica Bay projektovao je legendarni golfer i renomirani arhitekta golf terena Geri Plejer /Gary Player/ čiji portfolio broji preko 300 projekata u 35 država na pet kontinenata.

Luštica bay Central

Na mjestu gdje je još šikara i ostaci stare vojne kantine i pekare tokom naredne godine počeće gradnja prve dvije stambene zgrade sa 36 stambenih jedinica centralne zone Luštica bay.
Ovo je zona koja ima 240 hiljada kvadarata prostora i koja se proteže od početka puta, koji vodi ka naselju i marini, graniči sa Radovićima – objansila je Slavica Milić iz marketinga Luštica Development, dodajući da će nju činiti administrativno i komercijalno jezgro čitavog grada. Ovdje će biti skoncentrisani trgovački, kulturni i javni objekti, među kojima su i medicinska ustanova i škola.

– Kao grad, Luštica Bay će imati nekoliko naselja izmedju kojih će biti sačuvani postojeći zeleni pojasevi. Gradsko jezgro će predstavljati Luštica Bej Central kao žila kucavica kompleksa, sa planiranih do 3,5 hiljade stanovnika, od čega se predvidja oko 1000 stalnih.

Luštica Bay Central će imati više od 20 hiljada metara kvadratnih javnih površina i zona za slobodne aktivnosti za oko 95 hiljada metara kvadratnih stambene površine.

Ovo je zona za život tokom cijele godine. Imaće školu za 180 učenika, bolnicu vatrogasnu stanicu, biće zone za aktivan odmor, parkove, sportske sadržaje. Gradnja će biti podijeljena u sedam faza i planirano je da počne sljedeće godine – istakla je Milić i najavila cjenovno veoma konkurentan dio kompleksa. Jer, za razliku od marina naselja, gdje cijenu kvadratnog metra definiše lokacija na prvoj liniji od mora i luksuzni standard, u Centralu će cjenovna politika parirati regionalnom nivou cijena nekretnina.

– Prodaja za sada ide veoma dobro. Cijena kvadarata je između 2400 i 2600 eura. Kompletna zona biće završena u deset naredndih godina – kazala je Slavica Milić.

Chedi Luštica bay hotel i marina

Na kraju novinari su obišli Marina naselje u zalivu Trašte gdje je, nakon prvih deset zgrada useljenih u 2015. godini, tokom prvog dijela ove godine izgrađeno novih 16 objekata sa 88 apartmana. Stanovnici naseljavaju kompleks, uživaju u lijepom okruženju i bistrom moru, ali i prate gradnju prvog hotela Chedi Luštica Bay, kao najveći hotel sa 5 zvjezdica u Boki Kotorskoj.
Prema riječima Dejana Obradovića, direktora planiranja i dizajna u Luštica Development, zdanje se gradi već tri mjeseca

– U ovom trenutku se izvodi konstrukcija, planirtamno da je zvaršimo do kraja avgusta i odmah posjije toga da produžimo sa fasedrskim i građevinsko zanatskim radovima.
Chedi Luštica Bay hotel imaće 110 soba, dva restorana, bar, konferencijski i poslovni centar, otvoreni bazen, spa i fitness centar sa zatvorenim bazenom sa toplom vodom, fiskulturnom salom, te pratećim objektima.

Hotelske jedinice su pozicionirane dužinom brda. Ove zgrade su diskretno ušuškane u topografiju, sa zelenim krovovima koji će susjednim stambenim jedinicima sačuvati pogled i osjećaj prirodnog pejzaža.

Većina šetališta je sačuvana za komercijalne sadržaje, ponudu hrane i pića, uključujući i jedan od dva hotelska restorana. Takođe, duž šetališta Luštica Bay Marine su smješteni administrativni i operativni servisi marine.

– Kompletan pojas hotel, objekte uz marinu i marinu, zajedno sa hotelom, planiramo da završimo sredinom sljedeće godine. Radimo u roku, mada smo imali probleme u početku zbog zaštite otkosa – kazao je Obadović.

Pr menadžerka, Dragana Bećirović, istakla je da za profesionalni šampionski golf teren kompanija ima građevisnku dozvolu i podsjetila da će budući grad imati sedam hotela, dvije marine, više od 1500 stambenih jedinica, vila, gradskih kuća, gradsko jezgro – čvorište čitavog kompleksa:

– Vjerujemo da će novi grad na Jadranu ponuditi sve ono što je potrebno da ponudi jedna vrhunska evropska turistička destiancija.
Vijednost projekta je procijenjena na 1,1 milijardu eura, predstavlja jedinu „grinfild“ investiciju u Crnoj Gori i jednu od najvećih u ovom dijelu Evrope.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code