Luštica bay u Dizeldorfu predstavila glavnu marinu sa 176 vezova, koja će...

Luštica bay u Dizeldorfu predstavila glavnu marinu sa 176 vezova, koja će biti otvorena iduće godine

1899
0
Podijeli

Najveći investicioni projekat u turizmu i izgradnji rezidencijalnih sadržaja u Crnoj Gori, projekat izgradnje integrisane destinacije Luštica Bay, predstavljen je ove godine prvi put na upravo završenom 48. Međunarodnom sajmu nautike u Dizeldorfu (The Boot Düsseldorf) u Njemačkoj, saopštavaju iz te kompanije.

Kompanija Luštica Development, koja na oko sedam miliona kvadratnih metara na tivatskom dijelu poluostrva Luštica razvija projekat Luštica Bay kao integrisane turističke destinacije sa dvije marine, ove godine u Dizeldorfu predstavila je glavnu marinu u kompleksu koja će biti otvorena u 2018. godini.

Picerija i restoran

–      Zanimanje za Crnu Goru kao destinaciju je izuzetno veliko, a ponuda Luštica Bay-a, zbog lokacije, cjenovne konkurentnosti i moderne infrastrukture, privukla je veliko interesovanje posjetilaca sajma koji je neizostavan u kalendaru kako najvećih svjetskih brendova u oblasti nautike, tako i nautičkih poznavalaca, medija i blogera, saopštila je izvršna menadžerka u marketingu Luštica Development, Slavica Milić.

Sajam u Dizeldorfu je ove godine bio internacionalniji nego ikada ranije u svojoj istoriji dugoj 48 godina. Ponudu od oko 1,800 plovila predstavilo je 1,813 izlagača iz 70 zemalja. Premijerno je predstavljeno oko 70 jedrenjaka i motornih jahti. Na preko 220,000 m2 izložbenog prostora, pored plovila i ponude marina, predstavljena je raznovrsna oprema za ronjenje, ribolov, najrazličitije sportove na vodi, aranžmani i čarter ponuda kao i trendovi u industriji.

Suprastruktura glavne marine u Luštica Bay-u je završena, a u ovoj godini uslijediće infrastrukturno opremanje potrebnim instalacijama, pontonima i pejzažno uređenje marine i kontaktne zone sa naseljem. Po završetku, planira se da marina u Luštici Bay-u bude i luka za međunarodni saobraćaj, te da ima stanice za snabdijevanje gorivom u zoni sekundarne marine. Ovaj objekat nautičkog turizma sa 176 mjesta za brodove od šest do 35 metara dužine je dizajniran da u stilu tradicionalnih crnogorskih naselja uz obalu, bude centralna tačka u naselju u marini.

Glavna marina u Luštica Bay-u nudiće opcije za kratkoročni i dugoročni zakup vezova, a u ponudi će biti i sportski klub, 24-časovna podrška multilingvalnog tima, usluge popravke i održavanja, jaht klub i prostorije za posadu, 24-časovno obezbjeđenje i video nadzor, Wi-Fi internet pristup i neophodna vodovodna i infrastruktura za snabdijevanje električnom energijom.

Druga, manja marina u kompleksu raspolagaće sa 56 vezova.

Na 690 hektara zemljišta nadomak Tivta kompanija Luštica Development razvija projekat Luštica Bay kreiran kao novi turistički grad u Crnoj Gori, u potpunosti uklopljen u prirodno okruženje i integrisan u lokalnu zajednicu kao funkcionalni grad operativan i otvoren za posjetioce tokom cijele godine.

Luštica Bay je planiran da ponudi sedam hotela, dvije marine, prvi profesionalni golf teren u Crnoj Gori, sa potpisom Gerija Plejera, više od 1.000 stanova, preko 500 stambenih vila i kuća, kao i druge objekte, čime će postati destinacija pogodna kako za odmor, tako i stalan život.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code